Axel Kjeldgaard Valand, Unglærer

Vejle Idrætshøjskole er et sted for mig som betyder meget. Efter å have gået her som elev i 1.5 år, har jeg virkelig fået en total oplevelse af dette fantastiske sted. Det har været mit hjem i lang tid og igennem svære men også fantastiske øjeblikke. VIH er stedet man får rykket sine grænser, enten det er færdighedsmessigt indenfor de ulige blokfag eller gennem kompetencefagene og DGL. Rammerne er sat til at man vil kunne se tilbage på tiden her som en tid man virkelig udviklet sig både socialt men også som individ.

Jeg har været travl med sport siden jeg var helt lille, jeg er halvt norsk og også dermed vokset op i Norge lige udenfor Oslo. Om sommeren spillede jeg fodbold og fortsatte også med det indtil jeg blev 18. Og om vinteren har jeg spillet Bandy som er en skøjtesport vi har lidt længere nord. I årene fra jeg var 14-19 har jeg også gået til, basket, volleyball og tennis og har også på det seneste begyndt med styrkeløft. Det jeg er glad for med VIH er nemlig denne frihed, friheden til at vælge ting man vil afprøve og udforske. Efter mine ophold på højskolen er jeg også blevet vild med at spille håndbold, som jeg nu har undervisning i. Det er mega fedt! Jeg har også volley og kommer til undervise i styrketræning senere på året.

Noget der også har betydet meget for mig både som elev, men også videre som unglærer er sang. Det fællesskab man føler, når man står til morgensamling og synger er noget helt specielt, som jeg er sikker på kun højskolen kan. Det har virkelig gjort et stort indtryk på mig at komme ind i en sådan kultur. Og nu kunne jeg ikke forestille mig at være foruden.

Axel Valand