Johanne Lund, Unglærer

Uerstattelige venskaber og oplevelser. Udfordringer og glæde. Forskellighed og fællesskab. Tillid og kærlighed. Det er blot nogle af dé tanker og følelser, som kommer frem i min krop, når jeg tænker tilbage på min tid på Vejle Idrætshøjskole. En hverdag fyldt med frisk luft, sport og ikke mindst hygge.

Højskolelivet gav mig muligheden for at skubbe mine grænser, afprøve nye og spændende former for sport, og på samme tid gav det mig muligheden for at blive en del af noget helt unikt - et fællesskab. Det at være omgivet af mennesker man holder af, at kunne dele sin glæde med andre og samtidig give glæden videre. Det har uden tvivl været noget af det største og mest betydningsfulde for mig som elev.

Vejen til højskole var for mig som at blive grebet i en faldskærm. Studielivet stod for døren, og som mange andre af mine gode venner skulle jeg til at flytte hjemmefra og starte uddannelse. Men planerne blev ændret, da det ikke gik, som jeg havde håbet, og der skulle findes et alternativ for, hvad jeg nu skulle give mig til. Da jeg altid har dyrket meget sport og haft en stor passion for blandt andet konkurrencesvømning, var jeg slet ikke i tvivl om, at Vejle Idrætshøjskole kunne være stedet for mig. Da jeg samtidig fandt ud af, at skolen udbød fag inden for journalistik, som jeg desuden også altid har haft en stor interesse for, var sagen klar.

Jeg har lært, hvor værdifuldt det er at være rig på de oplevelser, jeg har fået på VIH, og at det har haft en afgørende betydning for mig at starte netop her. Det viste sig heldigvis at den ”oprindelige drøm” om at starte på studie slet ikke var det, jeg rigtig skulle. Jeg kan i dag slet ikke forestille mig at have været denne oplevelse som højskoleelev foruden. Jeg fandt en stor tryghed på skolen, en tryghed, som jeg håber på, jeg kan være med til at skabe som unglærer.

Johanne Lund