Bryg & Bål

Bryg & Bål

Bryg din egen øl, cider og spiritus og lær at lave mad over bål

BRYG OG BÅL er for dig, som gerne vil give dig selv udfordringer, som du højst sandsynligt ikke har prøvet før. Vi skal arbejde med processen bag ølbrygning, lave forskelligt mad og retter over bål i forskellige afskygninger af udendørs ovne og det traditionelle bål. 

I undervisningen tages eleverne med igennem hele processen omkring ølbrygning og etablering af en forening, som et bryglaug. Der stiftes bryglaug ud fra gældende dansk lovgivning med en en demokratisk process.

Når vi skal lave mad over bål er fokus på læringen i at lave mad i det fri. Vi lægges vægt på tilberedning af maden over bål samt konservering af madvarer. Vi skal lave røget mad, saltet mad, steg mad - you name it! 

Vi fokusere på sunde alternativer og grønomstilling i forhold til valg af råvarer samt mindskelse af madspil. Hvad kan vi gøre og hvad kan vi få ud af det? 

Undervejs i forløbet besøge bryghuse eller andre lokale madproducenter, som en del af undervisninger. 

Vi arbejder med konceptet "fra jord til bord", som er tanken omkring at kunne samle sit eget mad og tænke i lokale råvarer. Vi kommer feks på forskellige sanke ture hvor vi skal finde svampe, urter, signalkrebs, og blåmuslinger.

Vi bygger vores egen ovn på en primitiv måde, og måske vi selv skal finde nye spændende måder at tilberede vores mad? 

 

 

Casper O om faget "Bryg og bål"
Casper Vestergaard

"Bryg og bål er for alle dem som gerne vil lære om processen bag ølbryg og opleve hvor fedt det kan være at lave mad i naturen - på forskellige måder og med forskellige metoder. Det bliver for fedt!"

Casper Olsen, højskolelærer
SE VIDEO OM BRYG DEL

Vild med gær og røg

Find Bryg og Bål på disse kurser

Se nyheder fra højskolen