Sri Lanka (E24)

Sri Lanka (E24)

Forlængerrejse for efterårsholdet E2024 foregår i januar 2025

Sri Lanka & Højskole

Forlæng dit højskoleophold med en uforglemmelig tur til Sri Lanka.

Tag med på en eventyrlig rejse til det smukke Sri Lanka, og oplev en unik blanding af spændende kultur, betagende natur, utrolige dyreoplevelser og fantastiske surfmuligheder. Dette er en rejse for naturelskere, eventyrlystne og dem, der er på jagt efter unikke oplevelser!

Trygt at rejse sammen

Vi klæder dig godt på til rejsen. Vores rejseleder har virkelig stor rejseerfaring, og vi kommer til at rejse sammen som en gruppe højskoleelever med 12-24 deltagere i januar i 14-17 dage. Det giver tryghed og fællesskab at kunne rejse sammen.

Mulighed for at forlænge rejsen videre ud i verden

Du kan efter 14-17 dage vælge at rejse hjem, eller du kan rejse videre ud i verden. Rejsen kan altså være en springbræt, hvor du måske rejser videre sammen med nogle af dine højskolekammerater.

Klimabidrag for rejsen

En flyrejse til Sri Lanka har et klimaaftryk på 8426 kg CO2e pr. person. Når du kommer på skolen får du mulighed for at give et frivilligt klimabidrag, som højskole fordobler. Vi har skrevet meget mere om, hvordan vi som højskole giver et klimabidrag i forbindelse med rejserne.

Sri Lanka - uforglemmelige oplevelser

En uforglemmelig rejseoplevelse til Sri Lanka med højskolen

Du får en uforglemmelig rejseoplevelse, der kombinerer det bedste fra de hvide sandstrande, dykningc, surferlivsstilen, den smukke natur både i bjergene og i den frodige jungle. Du kommer både tæt på kulturen og naturen - og vi skal møde de lokale og gøre en forskel.

Colombo - lokal stemning i hovedstaden

Vi starter rejsen i den pulserende hovedstad Colombo, og besøger bl.a. det berømte Gangaramaya-temple og beundrer dets imponerende arkitektur. Vi går en tur rundt i byens gader og oplever den lokale stemning, og besøger Nationalmuseet for at blive klogere på Sri Lankas historie og kultur.

Kandy - historisk by med Temple of the Sacred Tooth Relic

Så hopper vi på toget videre til den historiske by Kandy. Her besøger vi Temple of the Sacred Tooth Relic, som siges at indeholde en tand fra Buddha. Oplev den levende kulturarv ved at se en traditionel Kandy-danseforestilling. Besøg også Peradeniya Botaniske Have, hvor du kan gå på opdagelse i en frodig tropisk have med et væld af eksotiske planter.

Men vent der er mere...

Casper Vestergaard

Sri Lanka er bare et paradis. Jeg har rejst i hele verden, og her skiller Sri Lanka sig ud som en perle i Asien. Naturen er virkelig smuk. Stemningen er unik. Og jeg har fundet nogle af de steder, som ikke er overrendt af turister, så vi kan få en lokal fornemmelse af øen.

Casper Vestergaard

Unikke naturoplevelser

Flere højdepunkter fra Sri Lanka-rejsen

Yala National Park & Udawalawe National Park og dyrelivet

Vi rejser videre til Yala National Park, der er berømt for sit mangfoldige dyreliv. Tag på en spændende safari og observer elefanter, leoparder, bøfler og mange andre dyr i deres naturlige habitat. Herefter fortsætter vi til Udawalawe National Park, hvor du også kan opleve et rigt dyreliv og se majestætiske vilde elefanter.

Marissa - strande, surf og snorkling

Vi afslutter rejsen med et paradisisk strandophold i Mirissa. Her finder du kilometerlange, uberørte strande med krystalklart vand. Du kan tilbringe dagene med at slappe af på stranden, nyde solnedgange og evt. prøve at surf eller snorkle i havet. Tag også på en bådtur ud for at spotte hvaler og delfiner, som er almindelige i denne del af Sri Lanka.

Tilbage til Colombo

Det er tid til at sige farvel til Sri Lanka og rejse tilbage til Colombo for at flyve hjem. Brug dagen på at shoppe i de lokale markeder og købe nogle souvenirs med hjem. Alternativt kan du bruge dagen på sightseeing i byen og beundre det imponerende Kolossalei Memorial.

Men vent der er mere...

Casper Vestergaard

Folk er virkelig venlige og hjælpsomme på Sri Lanka. De lokale er meget imødekommende, og det er bare fedt at mærke og være en del af den stemning. Det gælder både i byerne, men særlig også, når man begiver sig lidt ud i de områder, hvor turisterne ikke kommer så meget.

Casper Vestergaard

Gør en forskel!

Vær med til at gøre en forskel

Beach clean-up

Turismen florerer på Sri Lanka, og ikke alle turister er lige dygtige til at passe på stedet. Vi er bevidste om, at vi er en del af det økosystem, som ender med at levere plastikaffald til verdenshavene. En del af det ender på Sri Lanka, og derfor giver vi naturligvis en hånd med.

Vi vil finde projekter, hvor vi kan møde lokalbefolkningen og give en hånd med.

Turtle Conservation Center

Skilpadderne har vanskeligere og vanskeligere vilkår pga. den brug, der er af havene omkring Sri Lanka.

Turtle rescue centre på Sri Lanka, hvor man kan besøge og lære om bevaringen af skildpadder. Vi skal på guidede ture, hvor man kan se skildpadderne og lære om deres livscyklus samt deltage i udgivelsen af nyligt udklækkede skildpaddebabyer til havet.

Besøg lokale børn og skoler

Vi skal besøge nogle af de lokale skoler, hvor vi kommer tæt på børnene og får lov til at snakke med dem. Vi arrangerer nogle aktiviteter, som vi kan lave sammen med børnene.

Casper Vestergaard

Det var en kæmpe oplevelse, at få lov til at at se, hvordan der bliver arbejdet med miljøet og bæredygtighed på Sri Lanka. Både ved at være med til 'Beach Clean Up', men især at se hvordan de lokale forsøger at skabe gode betingelser for skilpadderne i Turtle Rescue Center.

Casper Vestergaard, højskolelærer
Det med småt

Rejsen er en mulighed for at forlænge dit højskoleophold fra efteråret og ind i foråret.

Prisen forventes omkring 18.250 kroner. Der tages forbehold for ændringer i flypriser, ændringer i flybilletter mv.

Rejsen kører med 12-24 deltagere.

Desuden skal du påregne udgifter til vaccinationer og visum.

Hvis du vil bruge rejsen som et springbræt til selv at rejse videre, så er det også muligt.

Endelige priser for rejsen forventes at kunne meldes ud i starten af november.

Rejsen tilbydes på...
Lige nu tilbydes rejsen ikke på nogen ophold. Se alle vores andre rejser for mere inspiration.

Se alle vores fællesrejser, valgfrie rejser og weekendture