Dette kursus er allerede afholdt

Havkajak og højskole, uge 27 2019

Vejle Idrætshøjskole er placeret i den smukke Nørreskov med kort afstand til Vejle Fjord. Vi udnytter rammerne i et af landets smukkeste naturområder til et ophold med fokus på havkajak og højskole.

Langs skrænter, skove og hvide strande

I havkajakken ror vi langs skrænter, skove og hvide strande. Bl.a. ser vi Dyrehaven, Tirsbæk Slot, Daugård Strand og smukke Munkebjerg.

Undervisningen indeholder bølgeskvulp, leg og læring, roteknik og langtur, socialt samvær og måske et glimt af en nysgerrig sæl.

Højskole og samvær

Ugen byder også på morgensamling, sang, sociale arrangementer, debat, kultur og natur, foredrag og caféaftener og selvfølgelig en hyggelig afslutningsmiddag.

Kajakkursus i sommerferien

Kurset er for voksne med interesse for at lære havkajakteknik og få dejlige dage på vandet på Vejle Fjord. Kurset tager afsæt i begynder kajakundervisning, dvs. vi starter helt fra begyndelsen med vandtilvænning og ligger stor vægt på sikkerhed og tryghed på vandet. Kurset er en blanding af teknik, makkerredning og tur på vand. Forkundskaber er ikke påkrævet på dette kursus, men du bør kunne svømme 200 m med redningsvest.

Du deltager i undervisning, der lægger op til, at du kan erhverve dig et IPP2-bevis: et niveau svarende til frigivelsesniveau i klubregi. IPP2-beviset er også ofte påkrævet for at leje kajakker kommercielt. Læs mere om IPP-systemet på www.kano-kajak.dk. Alle kan være med på kurset, også selvom du ikke er interesseret i at tage et IPP-bevis, men blot har lyst til en uge på vandet i havkajak i godt selskab eller vil snuse til om havkajak skal være din nye sport.

Kajakudstyr

Kajakudstyr kan lejes af skolen, som består af kajak og våddragt.

Ved tilmelding kan du afkrydse om du ønsker at leje udstyr.

Foredrag og udflugt

Der er to foredragsaftener og en halvdagsudflugt i løbet af kursusugen. 

Kursusperiode

Værelse

Enkeltværelse - to værelser deler bad og toilet i fælles forgang DKK 4.575,00
Dobbeltværelse - to bor på værelse med bad og toilet DKK 4.275,00
Tremandsværelse - tre bor på et dobbeltværelse med bad og toilet DKK 4.025,00

Tilvalgsmuligheder

Leje af linned

Ja, jeg vil gerne bestille linned DKK 85,00
Nej, jeg tager selv linned med DKK 0,00

Vil du leje en kajak?

Nej, tak DKK 0,00
Ja, tak DKK 800,00

Leje af våddragt

Ja, tak DKK 100,00
Nej, tak DKK 0,00
Jacob underviser på havkajakkurset

Jeg har haft mange fantastiske oplevelse med havkajak. Jeg har roet utallige ture på Isefjorden og specielt i det sydfynske Øhav, samt ture på Colorado river i USA. Havkajak giver virkelig gode muligheder for at opleve naturen og få en bedre forståelse af den. Derudover er det også bare fedt at kaste sig ud i forskellige lege på vandet og lærer at surfe en bølge med kajakken, når vinden giver lov.

Skema kajak uge 27 2019
Skema kajak75.02 KB

Kajakkurset havde et højt fagligt niveau, hvor instruktørerne var så dygtige, at de fik alle 20 kursister til at få en fantastisk oplevelse. Alderen på kursisterne var fra 27 til 67. Forhåndserfaringer fra aldrig at have siddet i en kajak til en kursist, som var dygtig til at rulle og var en rigtig dygtig kajakroer. Alle fik noget ud af kurset på hver sin måde. Alle have det rart med hinanden. Det var bare en helt unik oplevelse.

Kirsten Søndergård Madsen, tidligere deltager på havkajak
Omgivet af skov, fjord og å