Dette kursus er allerede afholdt

Når jeg bliver til 'VIH', uge 31 2021 - FULDTEGNET

I et samarbejde mellem Vejle Idrætshøjskole og Elevforeningen bydes du velkommen til et brag af en højskoleuge. Kurset vil være et koncentrat af et langt højskolekursus på VIH.

Du vælger en af fire forskellige linjer, som du vil følge igennem ugen. I forbindelse med tilmeldingen noterer du i kommentarfeltet, hvilken linje du ønsker. Foruden modultimerne vil du opleve en stor palet af almindelige højskolefag med diskussioner og debat samt en masse fælles aktiviteter, hvor fællesskabet, som er kendt fra højskolen vil være i højsædet. Vi skal igennem en masse VIH-klassikere samtidig med at du vil opleve helt nye sider af skolen. Det eneste, vi ikke har nok af, er pauser!

Herunder vil du blive præsenteret for de fire linjer Fitness, Multisport, Bootcamp og Outdoor

Fitness

På fitness-modulet får du mulighed for at prøve kræfter med en række af de fitness-relaterede fag, du kan møde i hverdagen på VIH samt ude i fitnesscenteret. Vi vil komme igennem en bred række fag, herunder spinning, kettlecross, TRX, puls/styrke, yoga, step og ikke mindst bootcamp. Det bedste ved sport på en højskole er, at vi gør det hele sammen. Dette vil også være et gennemgående tema på fitnessmodulet. Derudover vil fokus være på at få arbejdet hele kroppen igennem, hvor vi skal have pulsen helt i vejret samt træne styrke og udholdenhed. Det hele vil naturligvis foregå til god musik og med en stemning helt i top.  

Alle er velkomne og der er mulighed for at skalere i både vægt og intensitet, så timerne passer til lige netop dit niveau. På fitnessmodulet er du garanteret højt humør, ømme muskler, fællesskab og sved på panden. Så hvis du har lyst til at udfordre dig selv, være en del af et fællesskab, give formen et boost og samtidigt have det sjovt, så er fitnessmodulet helt sikkert noget for dig!

Multisport

Hvis du læser med her, så er du allerede ét skridt tættere på sommerens fedeste oplevelse 2021! Multisportslinjen er nemlig din mulighed for at (gen)opleve hele paletten af alle de fantastiske idrætsgrene og faciliteter vi har på Vejle Idrætshøjskole. Vi skal igennem alt lige fra bold og bat til ketcher og krop. Rammerne bliver gulv, græs, pløre og pool. På multisportslinjen kan du forvente at modtage undervisning i både traditionelle idrætsgrene, men også alternative spil og lege. Til gengæld håber vi, at du vil byde ind med en masse gå-på-mod og god energi – Sammenhold og smil på læben bliver nemlig omdrejningspunktet gennem hele ugen. Vi ses til sommer!

Bootcamp

På bootcamplinjen vil du få udfordret dine evner indenfor styrke, udholdenhed og kondition. Skolens fremragende faciliteter og omgivelser giver rig mulighed for, at du kan prøve kræfter med en række fysiske discipliner i såvel Nørreskoven som styrketræningslokalet.

Forhindringsløb, TRX og løft af diverse genstande er blandt andet på menuen, hvortil der vil veksles mellem arbejde i hold og individuel træning. Ugen bliver intens og der vil derfor også blive momenter, hvor trykket lettes fra speederen og der i stedet fokuseres på restitution, mobilitet og velvære. Uanset niveau og tidligere træningserfaring kan du deltage på kurset, hvor træningen bliver tilpasset dig og dine evner! 

Hvis du kan lide at være aktiv og bruge din krop til at overvinde udfordringer i fællesskab med andre ligesindede og samtidigt ikke er bange for at få lidt jord under neglene, så tøv ikke med at slutte dig til...

Outdoor
"Get wild - get outdoor"

Du vil blive draget ind højskoleuniverset “get wild - get outdoor”. Sport, outdooraktiviteter og friluftsliv bliver en del af din oplevelse sammen med de andre kursister. Det bliver vildt og råt, og ALLE kan være med. I “Get wild - get outdoor” skabes et rum, hvor vi kan presse os selv både fysisk og psykisk gennem forskellige udfordringer. Alt kan lade sig gøre i outdoorlivet, og vi skal bl.a. op på MTB-hesten og ud i den mest fantastiske skov i Danmark, Nørreskoven. Vi skal have løbeskoene med, vi skal finde vores indre klatremus frem og selvfølgelig skal vi også tænde bål og nyde hinandens selskab. Mon ikke vi også kommer forbi Vejle Fjord og en stor omgang mudderpøl.

I “Get wild - get outdoor” skal vi få og give hinanden energi, uanset hvad vi laver sammen. Dette modul er til dig, der allerede er vild med outdoor eller dig, der vil prøve mere, og som ender med at blive vild med outdoor.

Du vil lære dig selv – og hinanden at kende på en måde, som du aldrig har prøvet før. 

De fysiske udfordringer vil tage udgangspunkt i samarbejde mellem kursisterne. Samarbejde vil være centralt og højt prioriteret. Du vil få en særlig følelse af, at når du giver rigtig meget af dig selv i en gruppe, kan du opnå et helt nyt niveau i forhold til, hvad du ville kunne opnå individuelt. Naturen skal bruges til at skabe en god oplevelse for os alle sammen, hvor det fysiske og psykiske velvære er i fokus.

Kursusperiode

Værelse - Udsolgt

Tomandsværelse - med bad og toilet på gangen DKK 3.150,00
Tremandsværelse - med bad og toilet på gangen DKK 2.950,00

Tilvalgsmuligheder

Leje af linned

Ja, jeg vil gerne bestille linned DKK 85,00
Nej, jeg tager selv linned med DKK 0,00

Valg af modul/linje

Fitness DKK 0,00
Multisport DKK 0,00
Bootcamp DKK 0,00
Outdoor | "Get wild - get outdoor" DKK 0,00
Thomas Gejl leder kurset

Jeg glæder mig til at genskabe stemningen fra VIH's lange kurser. Der skal fuld fart på, så du bliver overrasket over, hvor meget vi når og hvor tæt vi kommer på hinanden i løbet af bare én uge.

Omgivet af bakket bøgeskov og fjord
Skema - Når jeg bliver til "VIH"

HUSK: Mødepligt til undervisningen

Se også vores andre kurser