Højskoleelever underviser lokale børn i efterårsferien

Teambuildere underviser børn

Vejle Idrætshøjskole og DGI inviterer børn i alderen 8-13 år fra Vejle og omegn på idrætscamp i efterårsferien. Børnene vil bruge to dage af deres efterårsferie på at dyrke idræt, få nye venner og hygge sig. Børnene vil bliver undervist i på camp med fokus på enten fodbold, håndbold, fitness/dance eller friluftsliv.

Vi vil gerne give vores elever på Vejle Idrætshøjskole en oplevelse af at stå som trænere for unge mennesker, så de kan udvikle sig til gode samfundsborgere, der vil tage del i vores unikke danske foreningsliv. Det bruger eleverne noget af efterårsferien på at øve sig på.

- En del af vores mål er at koble undervisningen til noget praktisk, og det er en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med det frivillige foreningsliv, siger højskolens viceforstander Lars Olesen.

Rasmus Jørgensen er initiativtager til idrætscampen. Han var elev på skolen i 2013 og har lige siden været med til at arrangere idrætscampen.

- Jeg er nu tilbage på højskolen som unglærer, men jeg arrangerede den første camp kort efter jeg var elev på idrætshøjskolen. Dengang var det kun fodbold, men vi kunne lige så godt udvide succesen til også at gælde flere idrætsområder. Det er fedt at komme tilbage på sin gamle skole og byde ind med noget af det, jeg brænder for. Og det er inspirerende at være med til at kunne præge højskolens elever til, at de i fremtiden også vil være en del af den frivillige foreningsidræt, siger skoleleder for DGI Rasmus Jørgensen.

Man kan tilmelde sig idrætscamp via DGI's hjemmeside:

Friluftsliv: https://www.dgi.dk/arrangementer/201710026000 
Fitness & Dance: https://www.dgi.dk/arrangementer/201710556020
Håndbold: https://www.dgi.dk/arrangementer/201710656006 
Fodbold: https://www.dgi.dk/arrangementer/201710406024