Journalistlinjen i felten på linjedag

Sportsjournalistik på Vejle Idrætshøjskole

Eleverne på journalistlinjen har tilbragt en linjedag i Århus på rundtur til Århus Stiftstidende, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DR og til Superligakamp på Ceres Arena i Aarhus til kamp mellem AGF og Horsens med efterfølgende interviewmuligheder med spillere og trænere i mixed zone.

På Århus Stiftstidende mødte de journalist Dennis Bjerre, som kunne give et indblik i hverdagen som journalist samt avisens rutiner og prioriteringer. Han blev mødt med en masse spørgsmål inden formiddagen fortsatte på DMJX - journalisthøjskolen i Århus. Her kunne to tidligere elever på Vejle Idrætshøjskoles journalistlinje give rundvisning på skolen. Fredagsbaren var klart at fremhæve, men de to gav også et grundigt indblik i, hvad der ligger i vente af udfordringer på de første semestre på journalisthøjskolen.

Efter rundturen var det tid til en kort frokost samt et redaktionsmøde, der gav eleverne mulighed for sparring omkring mulige vinkler på dækning af aftenens kamp mellem AGF og Horsens.

Inden turen gik videre til Ceres Arena, tog eleverne den korte tur fra journalisthøjskolen og hen til DR Aarhus, hvor sportsredaktør Per Vinkel gav en rundtur på redaktionen og de forskellige studier samt indblik i de forskellige journalisters arbejde. Han sluttede med sit gode råd til, hvad man selv kan fokusere på for at blive journalist eller kommentator hos DR. 

Før kampen gav AGF's pressechef et indblik i sit arbejde "på den anden side af bordet" - bl.a. omkring sine overvejelser om deltagelsen i dokumentaren "mellem håb og håbløshed". Det blev en rigtigt god optakt til kampen, hvor eleverne desuden fik udleveret akkreditering til presseområdet samt en spisebillet til pølseboden. Og så var alle ellers klar til en stadionpølse, til kamp og til at få en god historie med sig hjem. Ikke mindst fra mixed zone, som blev et af dagens højdepunkter, hvor der var mulighed for at stille spørgsmål til bl.a. AGF-anfører Pierre Kanstrup og AGF-træner David Nielsen. 

Alle var høje på gode oplevelser på vejen hjem og nu venter der videre arbejde med artiklerne, som efterfølgende bliver taget op til fælles feedback, så alle kan lære endnu mere af dagens oplevelser.