La Santa turen

La Santa turen

Halvdele af skolen på rejse til La Santa

Natten til den 24 drog 7 fra lærestablen og 74 elever mod de lidt varmere luftslag. 

Klokken 4.30 kørte bussen nemlig mod billund lufthavn, hvor eleverne skulle med fly mod Lanzarote. 

Den anden halvdel af eleverne skulle på ski 3 dage senere, så de blev liggende i sengene. 

Ugen var sprængfyldt med gode og anderledes oplevelser. På turen var nemlig indlagt obligatoriske aktiviteter, som måske er en smule atypiske ift dem vi laver herhjemme. Heriblandt var landevejscykling, som en af de første dage blev sat på programmet. Størstedelen af eleverne var virkelig positivt overrasket, så hvem ved, måske vi går blandt en ny Vingegaard? 

Udover cykling havde lærerne arrangeret forskellige turnering i løbet af ugen. Racketsportsturneringen indeholdte blandt andet skumtennis, tennis, golf, spikeball og padel. Nanna og Karsten stod for en (selvfølgelig) gennemført opvarmning! 

Eleverne meldte sig også selv på mange af La Santas aktiviteter, og der var noget for alle - Selv dem der var skadet det meste af turen kedede sig ikke. 

En tur som denne er med til, at vi før nogle fælles anderledes oplevelser. Det gør også, at vi måske kommer til at snakke med lidt andre, end dem vi fra start har været vant til at holde os til. På mange måder er en rejse som denne med til at styrke det vi så gerne vil på en højskole: skabe et fælleskab. Vi udfordre os selv og vores vante rammer hjemme fra højskolen af - vi skal sågar også bo med 2 andre roomies i løbet af den uge. 

Udfordret blev de også på sidste hele dag på turen. Her var der nemlig arrangeret adventurerace, hvor eleverne var inddelt i hold: Grøn, gul, rød. De grønne hold var den mindre hårde tur, gul den mellemste og rød den hårdeste. Her kunne eleverne selv tappe ind på hvad de havde lyst til at udfordre sig selv med. Elever kunne igennem alle mulige slags opgaver: Paddle rundt om en kegle et vidst antal gange, crossfit workout, fordele X antal km svømning mellem sig, løbe ud og finde information om La santa og mere til. 

Trætte, men glade, kom alle i mål efter et race der havde været mellem 2,5-4 timer. Derefter kunne elever dog nyde en kold øl, da sidste aftenen bød på resturant besøg i La Santa by. 

En dejlig tur, med masser af dejlige højskoleminder er nu fordi, men vi ser allerede frem til næste rejse - adventureturen, hvor vi får fornøjelsen af alle elevers selskab.