Højskole med journalistik og idræt

Vi har sammensat et forløb med teoretisk undervisning og praktiske opgaver inden for journalistik og formidling. Du har mulighed for at afklare din interesse for journalistik og kommunikation og du får mulighed for at udvikle dine kompetencer og afprøve dig selv inden for formidlingsgenren. Vi kan vælge at tage udgangspunkt i vores fælles interesse for sport og idræt, men du får rig mulighed for at forfølge emner ud fra din egen interesse.

Hvordan bliver jeg journalist?

Hvordan kommer jeg ind på journalisthøjskolen? Hvordan bliver jeg sportsjournalist eller sportskommentator? Skal jeg vælge journaliststudiet eller læse kommunikation?

Hvis du går og stiller dig selv sådanne spørgsmål eller andre, så har du fundet en del af svaret her. Vejle Idrætshøjskoles forløb med journalistik og kommunikation giver dig mulighed for at blive klogere på dig selv, din motivation og din fremtid. Der er plads og hjælp til at forbedre dine kompetencer inden for journalistik og formidling og arbejde på dét, der skal til for at komme igennem nåleøjet ved optagelsesprøven på journaliststudiet.

  "Jeg fik god indsigt i, hvad journalistik er"

  "Jeg en god indsigt i, hvad journalistik, og især sportsjournalistik, er. Linjen strækker sig bredt, og henvender sig både til dem der drømmer store journalistdrømme, og til dem der bare gerne vil snuse til journalistik, og undersøge hvad genren kan. 

  Hvis man interesserer sig for god journalistik, og holder af at formidle og skrive, kan linjen helt klart anbefales."

  - Anna Sofie Grebe Østergaard, elev efteråret 2017

  Vinkel og metode

  Du får træning i at finde den skæve vinkel i en historie, så du fanger modtageren og pirrer nysgerrigheden. Med elementer af retorik og skrive- og interviewteknikker arbejder vi med din kreative skriveproces, så du lærer at formulere dig skarpt, kreativt og fængende på kort tid - hvad enten du skal arbejde med tekst, lyd eller levende billeder.

  Indsigt og horisont på journalistik

  Gennem forløbet vil vi sørge for at udvide din viden om danske og internationale samfundsforhold. Du træner din iagttagelsesevne og din evne til at prioritere i større mængder af information, så du ’fanger’ den mest interessante vinkel på en historie. Med råd og sparring vil du blive bedre til at analysere og reflektere over dit tema og fremstille temaet klart.

   Tillægsfag til sportsjournalistik
   Spørgsmål?
   Peter Sebastian Petersen

   Peter Sebastian Petersen

   Hvis du har spørgsmål til dit højskoleophold, er du meget velkommen til at kontakte mig. Du kan aftale en tid for en rundvisning allerede i dag, så du kan se skolen.

   Kontaktinformation:
   +45 2929 6387
   info@vih.dk
   Journalistelever besøger DMJX
   DAN PHILIPSEN OM JOURNALISTIK PÅ VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE
   Dan Philipsen om sportsjournalistik på Vejle Idrætshøjskole

   Noget af det vigtigste for en ung journalist er at vise, at man virkelig vil jobbet. Jeg vil helt sikkert bemærke et CV, hvor man har valgt at bruge sit sabbatår på et forberedende kursus med fokus på journalistik og idræt. Det signalerer motivation og vilje allerede tidligt i karrieren”.

   Dan Philipsen, Håndboldredaktør på TV2 SPORT og Årets Sportsjournalist 2010
   Mød erfarne journalister og kommunikatører

   Undervejs i dit ophold vil du - udover undervisningen i journalistiktimerne - møde kendte eller erfarne journalister og kommunikatører, der vil dele insiderviden, råd og inspirerende anekdoter med dig og de andre på journalistikelever. 

   Er du klar til at booke et ophold?

   Journalisteleverne besøger DR Århus

   Undervejs får du indsigt i de forskellige uddannelser, der har med journalistik og kommunikation at gøre.

   Bootcamp med fokus på optagelsesprøven (DMJX og SDU)

   Lige inden optagelsesprøverne har du mulighed for at komme tilbage til skolen og deltage i et intensivt refresh-kursus, der repeterer kursets indhold, så du har de bedste forudsætninger til optagelsesprøverne.

   Vi arrangerer en ’generalprøvedag’, der minder om de omstændigheder, du vil opleve på dagen for de to optagelsesprøver. Her skal du gennemgå de forskellige prøver i et lokale med andre ansøgere og under overvågning af undervisere, så du får mulighed for at teste dig selv inden den afgørende prøve. 

    

   "Jeg kom ind på drømmestudiet..."
   Nicolai Grau Andersen om journalistik på Vejle Idrætshøjskole

   "Sport og journalistik har altid været to store interesser, så at kunne kombinere glæden ved disse, var en enestående mulighed jeg ikke kunne sige nej til. Jeg startede primært for at blive mere rustet til optagelsesprøverne, men jeg har fået en utroligt mange fede oplevelser med i rygsækken, jeg fik mere selvtillid, en masse fantastiske venner, og så kom jeg også ind på drømmestudiet. - så jeg kunne ikke have ønsket mig mere."

   - Nicolai Grau Andersen, elev vinter og forår 2017/18 - Studerende på DMJX journalisthøjskolen i Aarhus
   En del af et højskoleophold

   Journalistiklinjen er en del af et højskolekursus på Vejle Idrætshøjskole, hvor du spiser, sover og tilbringer din fritid aktivt sammen med andre idrætsglade unge. Og du vil helt sikkert bliver prøvet på nogle af de personlige egenskaber, som bliver afgørende for din succes som journalist og formidler. 

   "Tydeligt at se, hvordan vi udviklede os"
   Anne Søgaard Povlsen om Sportsjournalistik på Vejle Idrætshøjskole

   "Jeg vil helt klart anbefale VIH til enhver sportsentusiast, der kan lide at formidle viden, og som lige nu går og overvejer, hvad fremtidsdrømmene skal bestå af. På linjen brugte vi meget tid på at udvikle vores skrivende sprog, og det var tydeligt at se, hvordan vi udviklede os gennem forløbet. Vi turde at udfordre os selv mere, og vores videreformidling af informationer blev mere levende og fængende."

   - Anne Søgaard Povlsen, elev vinter 2017/2018