Livet på VIH

LIVET PÅ VIH

Vil du opleve idræt, fællesskab og venskaber. Vejle Idrætshøjskole rummer det hele. Du møder fantastiske undervisere, unikke faciliteter, en medrivende hverdag, fede afbræk og rejser med din højskolevenner.

Lad os sammen dykke ned i dine interesser for idræt, livet og hinanden.

I videoen kan du høre mere om, hvad eleverne selv mener, er det bedste ved Vejle Idrætshøjskole!

Højskolen skaber vi sammen!

På et langt højskoleophold lever du på skolen sammen med dine højskolevenner. Vi spiser, sover og hygger os sammen. Der er inspirerende undervisning, højskoleaftener med underholdning, fede fester og masser af initiativ og aktivitet i fritiden.

Højskole er, når vi løfter i flok, rejser, synger, gør rent, er kede af det, er glade, er trætte, er hyperenergiske og gennemfører de vildeste udfordringer. Når vi skal tænke, og når vi skal tømme hovedet.

Højskole er noget særligt. Men det er kun noget særligt i kraft af dig!

Det særlige ved VIH?

Vejle Idrætshøjskole ligger lige midt i et af landets smukkeste naturområder i Østjylland og Sydjylland. Vi ligger midt i skoven, tæt på fjorden og stadig kun 2-3 km fra Vejles rige kulturliv med musikteater, biografer, caféer, gallerier og værtshuse.

Du kan gå, cykle eller løbe gennem Nørreskoven lige ned til Vejle Fjord.

Vi har fremragende faciliteter. Alt er under et tag. Du bor, spiser, får undervisning og dyrker idræt – og det hele er tæt på uanset om det er inde eller ude.

HVORDAN SER HVERDAGEN UD?

Der er både fuld fart på og der er tid til at finde ro i hverdagen. Mange oplever at blive forpustede, men nyder også det afbræk et højskoleophold er.

Højskoleopholdet er veksler mellem uger med normalt skema, temauger, rejseuger, og så krydrer vi det hele med arrangementer, der bryder hverdagen lidt.

Du har stor valgfrihed til at sammensætte dit eget skema i de forskellige perioder på højskolen. En normaluge på højskolen følger et skema, der ser nogenlunde sådan her ud.

Fritiden er lige så vigtig

Undervisningen er naturligvis en vigtig del af dit højskoleophold. Men højskole er også samvær, og meget af det magiske på højskoleopholdet foregår i den frie tid.

I fællesskab arrangerer vi højskoleaftener, hyggeaftener, weekendcafeer og weekendarrangementer. Men det meste af tiden fyldes fritiden ud af dine og dine venners mere eller mindre spontane indfald. Vinterbadning i svømmesøen, en løbetur i Nørreskoven, håndboldkamp i hallen, strikkeklub i Svend Aage Thomsens Stue.

Det er op til dig og dine højskolevenner, hvad jeres højskoleophold skal fyldes ud med. Vi leverer legepladsen, men I får tingene til at ske.

 

Jeg kunne være mig selv

Det der står klarest for mig, når jeg tænker på hverdagen på VIH, er nogle af de mennesker jeg har mødt, som er gået hen og blevet en stor inspiration, og meget klare forbilleder for mig. Man møder nogle som kan noget helt andet, end man selv kan.

Man finder en ro i den man er, fordi ens liv bliver sat på spidsen, når man starter et nyt sted. Jeg fik bekræftet, at man virkelig kan komme langt bare ved at være den man er.

MARIE HØGH-POULSEN, HØJSKOLEELEV

NÅR ÉT OPHOLD IKKE ER NOK

At være fortsætter har for mig betydet, at jeg nu tør at tale foran mange mennesker, jeg føler en tryghed i, at stå for aktiviteter alene og jeg har udviklet mig utroligt meget på den personlige front, i form af at kende mig selv bedre på både styrker og svagheder.

MATILDE MØLGAARD F22&E22, fortsætterelev

JYSKE LOV – KULTUR PÅ VIH

For at alle får mest muligt ud af deres højskoleophold, har vi opstillet følgende forudsætninger, som du som på Vejle Idrætshøjskole skal følge.

Du har ansvar for at vise hensyn over for andre. Det gælder de andre elever, men også alle skolens ansatte.

Som elev på Vejle Idrætshøjskole forventer vi også, at du er en god ambassadør, når du færdes uden for skolen.

Du har ansvar for at deltage i fællesskabet og arbejdsfællesskabet. Et højskoleophold er ikke en fribillet.

Vi skal alle investere noget, når der skal planlægges og udføres. Men også når der skal gøres rent og ryddes op.

Vi løfter sammen.

Al undervisning er obligatorisk, og vi forventer, at du deltager aktivt i den.

Det forventer vi af dig, og det gør staten også. Det er derfor de betaler en høj statsstøtte dit højskoleophold.

På skolen og i nærområdet må kun indtages alkohol, skolen serverer i forbindelse med arrangementer.

Alkoholmisbrug, brug af hash og andre euforiserende stoffer er ikke tilladt under opholdet.

Brug af doping er ikke tilladt under opholdet.

Globen

Få en rundvisning

Kom forbi og mærk stemningen.

Følg os på Instagram og TikTok

Her deler vi både billeder fra hverdagen, men også fra de særlige arrangementer.

Fællesskab - cykeltur