Spørgsmål & svar

Her har vi forsøgt at samle svarene på nogle af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet.

Du skal være 17 ½år, når du begynder dit kursus på Vejle Idrætshøjskole. Du er indmeldt, når du har udfyldt og indsendt tilmeldingsformular samt tilmeldingsgebyr til os. Du får skriftlig besked, når du er optaget.

Hvis du vil tilmelde dig et af de lange kurser på Vejle Idrætshøjskole, kan du finde det kursus, du gerne vil tilmeldes og derfra bruge vores onlinetilmeldingsformular.

Ugeprisen kan variere fra år til år. Læs mere om økonomien i forbindelse med et ophold på Vejle Idrætshøjskole. Du kan søge elevstøtte som hjælp til at gøre dit ophold billigere.

Ja, det kan du! Du kan blive siddende og kigge på vores faciliteter, eller du kan bestille en rundvisning og aftale et tidspunkt for en rundvisning.

Du skal være 17½ år for at blive indmeldt på en højskole. Gennemsnitsalderen er omkring 20-22 år, og aldersspredningen er almindeligvis fra 18 år til 35 år.

Vi har plads til 149 elever på Vejle Idrætshøjskole. Typisk er vi nogenlunde lige mange piger og drenge.

Nej. Vejle Idrætshøjskole er for alle, der kan lide at dyrke idræt og bruge sin krop, men som samtidig gerne vil lære noget om livet.

Ja, til fest kan man nyde alkohol. Nej, i dagligdagen må du ikke drikke alkohol på skolen. Alkohol og idræt hører ikke sammen. Alkohol nyder vi imidlertid til cafeer og fester, hvor du kan købe øl, vin og breezere.

Der foregår altid noget i fritiden. Enten spirer ideerne og initiativerne, og der er fuld fart på, eller også vælger du at hygge dig med dine kammerater med nogle sjove spil eller en god film. Der er også mulighed for at spille musik, bordfodbold, pool, lave madklubber, eller mere præcist: at være på højskole.

En ting er helt sikkert; der er mulighed for aldrig at kede sig på Vejle Idrætshøjskole

Du kommer til at bo enten på tre- og firemandsværelser. Der er bad og toilet, samt skabe til opbevaring af tøj på alle værelserne. Sengene kan variere mellem 80 – 90 cm i bredden.

Du har fri i weekenderne, medmindre skolen har et planlagt arrangement. Vi opfordrer dig til, såvidt muligt, at blive på skolen i weekenden og deltage i de aktiviteter, som I aftaler og planlægger indbyrdes. Det er også i fritiden, at højskolelivet for udleves. Du kan ikke få ferie i skoleforløbet, men du kan søge om begrundet frihed.

Ja. For at alle kan få det bedst mulige ophold, har vi fire simple forudsætninger, som alle elever skal overholde. Vi har beskrevet forudsætningerne i Jyske Lov.

Ja, du skal medbringe din cykel – allerhelst ved kursusstart. Der vil lejlighedsvis være brug for transport ofte på omkring op til 4 km – fx hvis vi en gang i mellem skal bruge byens faciliteter til undervisning eller hvis du har et ærinde uden for skolen. Cykel er også nødvendig i efteråret start, da cyklen oftest skal bruge til friluftsturen. Elever, som ikke har medbragt cykel, skal selv sørge for transport hertil (fx gå/løbe, få et lift fra en medelev eller benytte offentlig transport).

Hvis du har flere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.