Triatlon, Swimrun & X-terra

Hvis du drømmer du om at

  • gennemføre en halv eller en hel maraton

  • svømme lange distancer

  • cykle 100-200 km som i Tour de France

  • prøve kræfter med triatlon og gennemføre fx OL-distancen eller en halv ironman

så kan du starte træningen på Vejle Idrætshøjskole - og vi hjælper dig med at føre drømmen ud i livet - uanset hvilket niveau du starter med.

Træning af din udholdenhed

Gennem gradvis øgning i træningsmængden arbejder vi med at rykke din fysiske kapacitet, så du bliver i stand til at præstere i længere og længere tid.

Triatlon kræver træningsplanlægning

Gennem opfølgende samtaler og vejledning oplæres du til at få ansvaret for egen træning. Du lærer at føre træningsdagbog, da disciplineret træning er af største betydning for et vellykket resultat på en krævende udholdenhedspræstation.

Jernhård vilje og selvdisciplin

Du kan komme til at gennemføre eksempelvis maraton, halvmaraton, triatlon OL-distance eller ½ ironman. Enten laver vi et arrangement på skolen, som vi arbejder hen mod eller du deltager i arrangerede løb sidst i forløbet (elever betaler selv herfor).

Du medbringer selv racercykel

Er du til cykling eller triatlon, skal du være opmærksom på, at du selv skal medbringe en racercykel på højskolen. 

Jakob om triatlon, swimrun & x-terra

At gennemføre forskellige løbedistancer i alle former for terræn bliver mere og mere populært. Men det kræver en ordentlig og struktureret træning. Jeg synes, det er vildt spændende at beskæftige sig med træningsplanlægning, så man kan få det optimale ud af sin træning og dermed indfri sine personlige mål.

Thea om triatlon, swimrun & x-terra

Jeg har brugt meget tid på at prøve mig selv af på forskellige distancer i mange sammenhænge. Det kan give nogle vilde oplevelser, når man selv eller i et fællesskab faktisk når nogle målsætninger, som er sat helt til grænsen. Men pas på, for man kan blive helt afhængig.

Thomas om triatlon, swimrun & x-terra

Det er fedt at presse kroppen en smule og mærke, at den faktisk kan mere end man lige tror. Og så er det altid en god tilfredsstillelse at sætte sig et mål og faktisk opnå det.

Du kan få triatlon, swimrun & x-terra på disse kurser
Faget udbydes i øjeblikket ikke på nogen kurser. Se relaterede fag for andre muligheder.