Hvad er et langt kursus?

Hvad er et langt kursus?

Et langt højskolekursus på Vejle Idrætshøjskole varer mellem 16 og 43 uger. Du spiser, sover, hygger, bevæger dig, ja, kort sagt lever du på skolen. Der er inspirerende undervisning, cafeaftener med underholdning, fede fester og masser af initiativ og aktivitet i fritiden. Derudover tager hele skolen også afsted på rejserHøjskole er noget helt særligt.

Du kan se hvilke kurser og fag, du kan vælge mellem.

Højskole - livet i bevægelse

Vejle Idrætshøjskole er et sted med idræt, glæde og begejstring. Skolen er en folkehøjskole med idræt som hovedinteresse, men vi tilbyder også mange kulturfag, hvor tankerne må på arbejde. Skolen har højtuddannede undervisere med specialviden inden for deres fagområde og faciliteter til lidt af hvert.

Højskolen er for medspillere

En højskole er ikke for tilskuere, men for medspillere. Vi lærer og lever sammen, og jo mere aktive alle er, des mere opnår vi i fællesskab. Ligesom i alle forhold i livet, må du give lidt for at kunne modtage meget.

Normaluger, temauger og arrangementer

Et højskolekursus på Vejle Idrætshøjskole veksler mellem normaluger og temauger, hvor vi sætter skemaet ud af kraft og arbejder på kryds og tværs. Det betyder ofte, at vi sætter skolen på den anden ende, og at fritimer, aftentimer og weekends bliver inddraget.

Et varieret og dynamisk fritidsliv

Et dynamisk højskoleliv kræver også et fritidsliv. Du kan fortsætte din foreningsidræt og skabe nye aktiviteter på skolen sammen med dine højskolekammerater.

 

Jyske Lov - forudsætninger for at være elev på Vejle Idrætshøjskole

For at alle får mest muligt ud af deres højskoleophold, har vi opstillet fire forudsætninger, som eleverne på Vejle Idrætshøjskole skal følge.

  • Du har ansvar for at vise hensyn over for andre
  • Du har ansvar for at deltage i fællesskabet og arbejdsfællesskabet
  • Al undervisning er obligatorisk, og vi forventer, at du deltager aktivt i den.
  • Brug af doping er ikke tilladt under opholdet.
  • Alkoholmisbrug, brug af hash og andre euforiserende stoffer er ikke tilladt under opholdet.
  • På skolen og i nærområdet må kun indtages alkohol, skolen serverer i forbindelse med arrangementer.

Vi forventer desuden, at du repræsenterer skolen værdigt i den tid, du er elev her. Har du nogle spørgsmål til forudsætningerne, kan du ringe til skolen og tale med vores forstander.

Flere højskoler

Der er mange forskellige højskoler i Danmark med forskellige specialer.

Hvis du er interesseret i at læse mere om højskolerne, kan du læse mere på leksikon.org eller på hojskolerne.dk.