Hvad er højskole?

Hvad er højskole?

Læs og hør tidligere elever fortælle, hvad højskole er for dem

Hvad er højskole? Hvad får man ud af et ophold på højskole og hvorfor skal man tage på Idrætshøjskole i Vejle? Vi har spurgt en række af vores tidligere elever om deres tanker om et højskoleophold på Vejle Idrætshøjskole. God fornøjelse.

Hvad betød højskolen for dig?
Nicolai Grau Andersen om journalistik på Vejle Idrætshøjskole

Det var et utroligt givende ophold jeg havde på VIH. Da jeg startede, var det egentlig blot for at forbedre mig fagligt så jeg kunne blive bedre rustet til optagelsesprøverne i journalistik, men jeg endte rent faktisk med at udvikle mig meget som person.

Jeg fik mere selvtillid, en masse fantastiske venner, utroligt mange fede oplevelser, og så kom jeg også ind på drømmestudiet - så jeg kunne ikke have ønsket mig mere. 

Nicolai Andersen, Journaliststuderende
Hvad fik du ud af at gå på Vejle Idrætshøjskole?

Selvfølgelig først og fremmest alt det åbenlyse - unikke oplevelser, venskaber for livet og store udfordringer både fysisk og psykisk.

Derudover bliver man på en højskole dannet som menneske og er herefter i stand til at reflektere mere over livet samt være bevidst om egne evner og relationer til andre mennesker. Man finder en indre balance, der hjælper en i alle livets svære valg.

Det burde være Grundlovsvedtaget, at alle mennesker skulle på højskole, for det er den helt rigtige livsskole.

Mads Davidsen, professionel fodboldtræner i Kina

To af vores udlandsdanske elever, som til daglig bor i Frankrig og Italien, fortæller her om deres oplevelser fra VIH

Hvad er højskole for dig?
Emma Wulff VIH

Jeg har oplevet et fælleskab, som har ændret hele mit liv. Følesen af at være en del af noget større på den måde, havde jeg aldrig oplevet før. Der var ikke to dage som var ens, og man var omgivet af de mest vidunderlige mennesker, hvor vi alle elskede sport og hinandens samvær. Det skabte noget helt unikt.

Mit højskoleophold har uden tvivl været det bedste år i mit liv, og jeg har fået så meget med fra højskolen, at jeg slet ikke ville kunne forstille mit liv uden den oplevelse.  Noget som også er helt igennem fantastisk ved højskole, er hvor meget man lærer sig selv bedre at kende. Hvilket helt klart er noget som, jeg har kunne tage med videre.

Man bliver udfordret på alle tænkelige måder på højskolen, både når man stod i spidsen for et arrangement for næsten 800 skolebørn, eller når undervisningen lige pludselig stod på ballet til multisport. Men for hver udfordring overvundet bliver man det klogere på sig selv. Jeg lærte hvad det er, jeg lige præcis brænder for, og hvad jeg var god til. 

Højskolen var virkelig også et sted, hvor jeg blev holdt af for lige præcis den jeg var. Og hver gang jeg tænker tilbage på mit højskoleophold, er det også med et smil på læben. Jeg er så taknemlig for alt det vidunderlige jeg har fået lov til at opleve, og alt den kærlighed og varme man har fået fra alle de mennesker man var i blandt. 

Emma Wulff, læser idræt på Aarhus Universitet