Valgfri weekendtur

Sort Fjord

For dig, som er klar til at blive presset til det yderste.

SORT FJORD

Er du klar på at udfordre dig selv både fysisk og mentalt?

Er du klar til at blive presset til det yderste, for at se hvor langt kroppen, – og sindet kan gå?

Så er Sort Fjord lige noget for dig. Fortrydelse vil måske fylde undervejs, men efter turen vil følelsen af sejr og tilfredsstillelse dominere.

UDFORSK DIN GRÆNSE

I vil over flere dage blive udfordret på søvnmangel, kuldepåvirkning og jeres basale behov for mad. I vil blive trætte, våde, beskidte og kolde. Gennem pres på varierende parametre udforsker I jeres individuelle grænser og lærer at håndtere ekstreme situationer og får dermed udviklet robusthed.

Vi vil have fokus på stresshåndtering, blandt andet hvordan man styrer sin vejrtrækning under pres, og hvordan man holder gang i overskuddet, når det langsomt forsvinder. I vil lære om positiv mentalitet vs. negativ self talk.

En del af turen handler nemlig om, hvordan gruppen kommunikerer sammen, og det kræver en fælles indsats at holde modet oppe. Samarbejde, tillid og sammenhold må sættes på prøve for at lykkes.

GOD FYSIK ER IKKE AFGØRENDE

Turen er fysisk hård og kræver en vis grundform fra deltageren. Det handler dog ikke om at kunne bænke 100 kilo eller løbe en 5’er på 18 minutter, men derimod om evnen til at ikke at give op, hvor andre ville sige stop.

Er du klar på at give den alt, hvad du har?

Lad dit "dybere jeg" komme frem

Når man er på Sort Fjord ophører identiteten som højskoleelev og fundamentet bliver revet væk. Når overskuddet til at holde facaden er nedbrudt kommer deltagernes “dybere jeg” frem, og det er her udviklingen sker – i en test der er designet til at presse dig til grænsen.

Man får en meget stærk fælles referenceramme, stærke minder og oplevelser, med de personer man er af sted med. Resten af opholdet ser man hinanden i et lidt anderledes lys på grund af de ting, man har været igennem sammen.

Jakob Nielsson, underviser
Sort fjord

Tidligere deltager

Sort Fjord er noget af det hårdeste jeg har udsat mig for i mit liv, men samtidig er det også en af de bedste oplevelser jeg har haft på højskole. Man presser sig selv på måder man ikke nødvendigvis vidste var mulige og lærer sig selv fysisk og psykisk at kende.

Nr. 5

Få rejsen på disse kurser