Praktiske oplysninger for de korte kurser

Praktiske oplysninger for de korte kurser

Er det dit første højskolekursus på Vejle Idrætshøjskole? Det kan være en god ide at læse denne side, så du ved mere om, hvad du kan forvente af et højskolekursus.  

Forventninger til kursusdeltagere

HØJSKOLE - DANNELSE OG FÆLLESSKAB

Højskolen er en rejse med dannelse, oplysning og demokrati. Vi bestræber os på at løfte undervisningen op på et højere reflektorisk plan, hvor vi sammen oplever, at vi rykker os som fællesskab. Vi skal lykkes som gruppe, og det har vi et fælles ansvar for at gøre.

I løbet af en kursusuge når du - udover alle vores fysiske aktiviteter - at opleve noget af det særlige ved at være på højskole. Som en del af de kulturelle hjørnesten er:

Fællesfag med tid til debat og/eller refleksion

Samlinger og foredrag, hvor underviserne eller eksterne foredragsholdere leverer inputs til nye refleksioner eller indsigter. 

Udflugt med kaffe og kage, hvor vi sammen udvider vores horisont og flytter højskolen uden for skolens område for en stund.

Sang og musik, hvor vi sammen mærker fællesskabet, bevæges af sangenes univers og måske oplever teksterne på en ny måde. Vi synger alle med hver vores næb og du behøver ikke at være den store sangfugl, bare du er indstillet på at have det sjovt med os alle imens.

Sammen med vores særlige idrætsprofil er ovenstående noget, der samler og definerer os. Og det er en central del af vores samvær og undervisning på et højskolekursus, som vi er glade for og stolte af.

DELTAGELSE OG MØDEPLIGT

Der er mødepligt til de skemalagte aktiviteter med mindre de angives som tilvalg/frivillige. Mødepligten er et lovkrav, da kurset er oprettet med støtte fra staten. Der vil også være fri tid til afslapning eller valgfri aktiviteter, men det er vigtigt, at alle voksne møder til al vores faciliterede undervisning.

Værelser

De forskellige kurser indkvarteres på forskellige typer værelser. Det fremgår af tilmeldingen på det enkelte kursus, hvilke værelsestyper kursusdeltagerne kan indkvarteres på. 

Kursuspris

Den angivne kursuspris er en totalpris, som dækker kost, logi, undervisning og udflugter. Det er muligt at tilkøbe en linnedpakke med håndklæder og sengetøj ved betaling af kurset. Kursusbetaling forfalder ved tilmelding. Du finder prisen under det enkelte kursus, som du kan finde under korte kurser.

Faciliteter

Skolen råder over gode undervisnings- og opholdslokaler, mange idrætsfaciliteter, sauna og opvarmet, udendørs svømmebassin. Kig i øvrigt under faciliteterne.

Måltider

Måltiderne er en vigtig del af oplevelsen på Vejle Idrætshøjskole, hvor vi opfylder energidepoterne med god mad, mens vi nyder hinandens samvær.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er en del af vores kultur. Vi forsøger at undgå madspild og vi vælger danske råvarer efter sæsonen - helst fra nærområdet, så varerne er friske og transporten minimeres. Vi foretrækker at servere økologisk, men afvejer gerne hensynet til økologi med hensynet til nærområdets sæsonvarer.

Særlige behov?

Rummelighed er en del af højskolens kerneværdier. Derfor er der også plads til dig, der har brug for specialkost, hvad enten det bunder i principielle, medicinske eller religiøse årsager.

Vi beder dig skrive eller ringe til vores kontor hurtigst muligt inden kursusstart, hvis du har særlige ønsker/behov.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig online under beskrivelsen af de korte kurser.

Framelding

Ved framelding mere end 30 dage før kursusstart får man kursusgebyret retur på nær administrationsgebyr på 1.000 kr.

Ved framelding mindre end 30 dage og mere end 14 dage før kursusstart er 50% af kursusgebyret tabt. 

Ved framelding mindre end 14 dage før tabes hele kursusgebyret.

Det er ikke muligt at få refunderet enkelte kursusdage, hvis man er nødt til at afbryde sit kursus undervejs. Sørg evt. for egen forsikring herfor.

Afbestillingsforsikring

Vejle Idrætshøjskole tilbyder ikke en afbestillingsforsikring. Hvis du ønsker en afbestillingsforsikring, så anbefaler Højskolernes Hus (folkehøjskolernes forening), at kursister tegner en (sygdoms)afbestillingsforsikring hos Europæiske Rejseforsikring

Flere spørgsmål

Hvis du ikke har fået svar på alle dine spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til kontoret.

Beliggenhed - find vej

Kig her for skolens beliggenhed.

Kontakt

Her finder du kontaktinformation og åbningstider til kontoret.