Tilmelding E2024

19 UGER | 11/8 2024 - 21/12 2024

Klar til tilmelding. Du ønsker dine fag herunder.

August - September 2024

Adventurerace

Adventurerace er en sport med action, sved og power. Du bliver udfordret personligt, fysisk og ikke mindst som holdspiller. Vi lærer alle disciplinerne og sætter det sammen til fede races. Adventurerace handler om samarbejde og kommunikation og alle kan være med.

Bold 360°

I Bold 360° får du mulighed for at prøve en masse forskellige boldspil. Vi prøver både de kendte og mindre kendte boldspil. Du har selv stor indflydelse på, hvilke boldspil du gerne vil prøve sammen med de andre højskoleelever og lærerne.

COPS – Polititræning

COPS er målrettet dig, der gerne vil være i god form på en varieret måde. COPS står for Coordination, Oxygen, Power og Styrke. Her forbereder vi dig til og prøver Politiets Optagelsesprøve, men alle kan få stort udbytte af dette alsidige træningsfag.

Politi

Fitness 360°

I Fitness 360 udforsker vi alt inden for fitness og træning – fra styrketræning til alle mulige forskellige former for holdtræning som EFFEKT, pilates, step, spinning, store bolde, redondobolde og meget mere.

Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på – både teknisk, taktisk og fysisk. Du kan kombinere fodbold med de andre fodboldfag og få fodbold mere end 10 timer om ugen.

Padel

Padel tennis er et spil for alle. Vi har fokus på teknik, taktik, fællesskabet og nyde glæden ved spillet. Vi spiller primært udendørs i denne periode. Da vi lejer banerne koster faget ekstra

Ekstra pris: 400 kr.

Yoga – Hatha, Aerial & Akro

I yoga udfordrer og styrker vi din fleksibilitet, balance og kernemuskulatur. Vi arbejder med balancen mellem krop og sind ved hjælp af øvelser, åndedræt og tilstedeværelse. Vi afprøver forskellige yogaformer.

Yosurf’n’climb

I Yo’Surf’n’Climb tager den fede “hang loose” stemning alvorligt med masser af fede relaxed vibes fra surfing, klatring og yoga. I surfdelen lærer vi at mestre Wing Surf og Stand Up Paddle i Vejle Fjord. I klatredelen arbejder vi på alle niveauer, og du lærer at sikre andre og planlægge dine ruter på væggen. I yoga prøver vi forskellige former for yoga; fx SUP-yoga, aerial og hatha yoga.

Adventure 360°

Adventure 360° er for dig, der gerne vil have en introdution til udfordringer i naturen. Vi følger altid årstiden. Du kan fx prøve mountainbike, orienteringsløb, inliners, klatring, biatlon, vinterbadning, duatlon, forhindringsbane og langrendsløb i vinterperioden.

Cardio Attack

I Cardio Attack har vi fuld fart på. Din kondition er i fokus, og syregrænsen når nye højder. Selvom timerne kan være meget forskellige, har de det til fælles, at det handler om hård og effektiv træning. Vi har fokus på puls, power, sved og positiv aggressivitet.

Crossfitness

Crossfitness handler om kernestyrke og kondition, som vi træner gennem varierede funktionelle helkropsbevægelser – ofte med kettlebells, vægtstænger, frivægte mm. Vi skaber en intens træningsatmosfære med musik og masser af motiverende tilråb.

Fitness Holdtræning

Fitness Holdtræning er for dig, der er til energisk musik, rytmiske trin og fede koreografier. Du kan glæde dig til smil på læben og sved på panden, når vi sammen skal bevæge os til musik. Der er udfordringer selvom du er øvet eller vil prøve det for første gang.

Fodbold & Playertek

I Fodbold og Playertek arbejder vi med fodboldtræning og tests. Vi laver almindelig fodboldtræning, men spiller med det professionelle Playertek-system, så vi måler hvordan fysikken sættes i spil og udvikler sig undervejs. Du kan kombinere faget med de andre fodboldfag.

Havkajak

I Havkajak udnytter vi Vejle fjord, der ligger tæt ved højskolen. Vi øver teknik, tager på tur og du får mulighed for at tage et IPP-2 certifikat i havkajak. Faget er for alle, der gerne vil have gode oplevelser ved vandet.

Ketsjer 360°

I Ketsjer 360° dykker vi ned i forskellige slagboldspil. Vi tager udgangspunkt i glæden ved ketsjersport. Vi prøver badminton, squash, padeltennis, shorttennis, bordtennis, pickleball og andre alternative former for ketsjersport.

Multisport

I Multisport får du mulighed for at prøve en masse forskellige idrætsgrene. Vi afprøver boldspil, fitness- og outdooraktiviteter. Du får lov til at stifte bekendtskab med det, du ikke har prøvet før, og du har selv stor indflydelse på, hvilke idrætsgrene du gerne vil prøve.

Volleyball & Beachvolley

I Volleyball & Beachvolley udvikler dig som spiller. Gennem varieret og inspirerende undervisning lærer du at beherske alle elementer af spillet – både det tekniske og taktiske. Vi følger vejret i forhold til om vi spiller inde eller ude.

Team Courage to Care

Courage to Care

På Courage to Care kommer du til at planlægge og afvikle et kæmpe projekt i forbindelse med Knæk Cancer? Vi samarbejder med Team Courage to Care om at stable et helt unikt projekt på benene, hvor vi fylder Vejle Idrætshøjskole med glade menensker, samtaler, idræt og bevægelse i forbindelse med Knæk Cancer-indsamlingen.

Ernæring & Forbrænding

I Ernæring & Forbrænding kombinerer vi en praktisk indgangsvinkel med en større teoretisk viden om, hvordan ernæring, træning og forbrænding hænger sammen. Vi analyserer hvordan vores egn kost kan give nok energi til vores træning og aktivitetsniveau. Vælg faget for at arbejde med sund og alsidig kost, hvad den indeholder, hvordan du laver den.

Friluftsliv

Friluftsliv er for dig, der er til naturoplevelser, vandreture og, cykelture, hygge ved bålet, overnatning i hængekøje og til bålmad? I friluftsliv nyder vi at være udenfor, og vi arbejder med basisfærdigheder, så du kan klare dig selv på tur. Vi laver en overnatningstur og dagsture.

International class – danish language & culture

International class is a unique way to learn about Denmark. We practise the Danish language and learn about the Danish culture and society. This is a required subject for the internationals, but Danish students can also choose it, if you want an international experience.

NICOLAI GRAU ANDERSEN - Sportsjournalistik

Medier & Kommunikation

Medier & Kommunikation er perfekt til dig, der drømmer om at arbejde med medier. Du lærer om forskellige typer medier, strategier og storytelling. Vi stiller skarpt på de nye medieplatforme, hvad de kan bruges til, og hvor de er på vej hen.

Personlig power

I Personlig Power arbejder vi med dig og din gennemslagskraft. Vi lærer os selv bedre at kende, når vi udfordrer os selv på froskellige måeder. Du kommer rundt om mange teknikker og redskaber, som du kan sætte i værk, når du skal have erfaring med at klare dig dig bedre i fremtidige situationer, hvor du har brug for personlig power.

Forberedelse til politiuddannelsen

Politi

Politifaget er for dig, der drømmer om at blive politibetjent? Vi forbereder dig til at kunne bestå Politiets optagelsesprøve, men giver dig også indblik i, hvad det vil sige at være politibetjent. Politieleverne bør også vælge idrætsfagene COPS og Fighter for den mest alsidige forberedelse til prøven.

Sportspsykologi & Teamplayer

I Sportspsykologi & Teamplayer arbejder vi med dit mentale beredsskab både når det går godt og skidt. Vi fokuserer både på den individuelle mentalitet, og hvordan du kan udnytte dit fulde potentiale og sætte dig op til trærning, kamp og præstation, og vi arbejder også med skabelsen af et velfungerende hold.

Oktober - December 2024

Basketball

I Basketball arbejder vi med at forstå spillet bedre, så vi kan få nogle intense kampe. Undervisningen består af teknisk og taktisk træning og masser af spilrelevante øvelser. Vi følger vejret og spiller både indendørs og udendørs.

Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på – både teknisk, taktisk og fysisk. Du kan kombinere fodbold med de andre fodboldfag og få fodbold mere end 10 timer om ugen.

Pigefodbold

På pigefodbold fokuserer vi både på de individuelle og holdmæsssige færdigheder. Vi arbejder meget med teknisk træning, og der er plads til alle piger uanset niveau. Du kan sagtens kombinere pigefodbold med de andre fodboldfag og få endnu mere fodbold.

Functional training

I functional training er hele kroppen i centrum. Faget er en blanding af forskellige funktionelle træningsformer, der træner både muskler og kredsløb. Vi underviser ud fra devisen om, at muskeltræning er mere en blot styrke – det er også funktionalitet, balance og stabilitetstræning.

Håndbold

Håndbold er fart, tempo og kontakt. Vælg håndbold og udvikl dine færdigheder som håndboldspiller gennem daglig træning af tidligere ligatræner Ole Damgaard. Du vil blive udfordret teknisk, taktisk, fysisk og mentalt som håndboldspiller.

Løb & løbetræning

I Løb & Løbetræning vil du blive udfordret på dit niveau uanset om du er erfaren løber eller nybegynder. Måske har du et ønske om at løbe hurtigt på 5 km, halvmaraton eller få en god oplevelse med maratondistancen. Vælg faget hvis du gerne vil forbedre dig som løber.

Padel indoor

Padel er et spil for alle. Vi vil både have fokus på taktik, fællesskabet og nyde glæden ved spillet. I denne periode spiller vi primært indendørs. Da vi lejer baner er der en ekstra betaling på faget.

Ekstra pris: 1.000 kr.

Styrketræning

Styrketræning er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du får mere ud af din egen træning. Vi arbejder med indlæring af korrekte teknikker og optimering af styrketræningsprogrammer.

Badminton & Racket Sports

I Badminton & Racket sports tager vi udgangspunkt i glæden ved ketsjersport. Omdrejningspunktet for faget er badminton, men du kan måske også opleve squash, shorttennis, bordtennis samt andre mere alternative former for ketsjersport.

Dance

I Dance danser vi til fed musik og lækre rytmer. Vi arbejder med trin og koreografier af forskellige genrer. Dance indeholder masser af fede elementer fra streetdance kulturen – hip hop, funk, house, jump style samt moderne dans og showdance.

Fighter

I Fighter får du effektive redskaber til at håndtere truende situationer. Vi lærer grundlæggende selvforsvar med teknikker og øvelser fx MMA, brasiliansk ju-jitsu og karate, så du kan forsvare dig selv. Vi leger og udfordrer hinanden uanset niveau.

Futsal

Futsal er indendørs fodbold, men uden bander. Der spilles med en særlig bold, der ikke hopper nær så meget som en almindelig fodbold. Bolden inviterer til finter, hurtig boldomgang, lækre detaljer og kreativitet.

Game changer

Game Changer er for dig der søger udfordringer. Du komer til at opleve mentale og fysiske udfordringer med inspiration fra Navy Seals, battle, escape rooms, tons & tummel, hang time, fight club, klatring, playtime og night theme. Tør du?

Mountainbike & Trailsurfing

I Mountainbike & Trail Surfing lærer du at håndtere cyklen, så du kan få fornemmelsen af at surfe rundt på single trails i skovene. Vi har skoven lige uden for døren. Faget er for alle dem, der gerne vil være bedre til at håndtere en mountainbike.

Styrketræning

Styrketræning er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du får mere ud af din egen træning. Vi arbejder med indlæring af korrekte teknikker og optimering af styrketræningsprogrammer.

Body & Mind

I Body & mind er livsstil og livskvalitet kodeordene. Det handler om kroppen og sindet i dette fag, hvor velvære og wellness er omdrejningspunktet. Vi tager udgangspunkt i en række aktiviteter, blandt andet yoga, stretching, afslapning og meditation.

Bryg & Bål

Bryg og bål er for alle, der har glæde ved at fordybe sig i processer, og for dem som nyder god mad over bål – og for dem som elsker at hygge. Vi nyder vores hjemmebrygget øl, men vi venter på pizzaen er færdig i vores hjemmelavede udendørs ovn.

Fitnessinstruktør

På Fitnessinstruktør får du et instruktørbevis, der kvalificerer dig til at blive fitnessinstruktør i en forening eller i et kommercielt fitnesscenter. Vi gennemgår Fitnessinstruktør-uddannelsen fra Bevæg dig for livet – Fitness, som er en anerkendt uddannelse fra DGI og Dansk Idrætsforbund.

Leadership

Har du lyst til at tage ansvar og være en del af noget større og meningsfuldt? I Leadership får du mulighed for at arbejde med din egen lederprofil og afprøve dig selv. Du bliver klædt på til at kunne lede projekter og processer, og hvad vil det sige at skulle stå foran folk og skabe følgeskab, når det er dig og dine venner, der får tingene til at ske.

Musik og band

Musik

På Musik er der plads til alle niveauer. Det eneste krav er, at du har lyst til at lære at spille sammen med andre. På musik får du mulighed for at spille sammen med andre i band, synge både som forsanger og som kor, og du kan lære at spille på et instrument.

Psykologi

I Psykologi analyserer og reflekterer vi over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Med udgangspunkt i psykologisk teori får du grundlæggende indsigt i den menneskelige tanke, følelse og adfærd.

Sportsjournalist

Sportsjournalistik

Sportsjournalistik er en blanding af teori og praksis for dig, der er interesseret i journalistik og samtidig er glad for sport og idræt. Du kommer ud på en journalistisk rejse med bl.a. radio, podcast, tv eller artikler. Plads til dig, der drømmer om at blive journalist, og dig, der gerne vil prøve det af.

Test & Træning

I Test & Træning arbejder vi bl.a. med følgende spørgsmål: Hvordan finder jeg ud af, om min kondition er blevet bedre? Virker mit nye styrketræningsprogram? Kan fedtmåleren virkelig måle min fedtprocent? Er jeg eksplosiv? Vi bruger vores unikke testcenter som udgangspunkt.

Rejser

Surfrejse til Marokko

Rejseuge – valgfri destination (obligatorisk): Tag med til eksotiske Marokko og oplev en helt unik surfkultur. Det bliver en uforglemmelig rejse, hvor du hænger ud med dine højskolekammerater, oplever den lokale kultur, smager den lokale mad og ikke mindst surfer helt vildt meget!

Ekstra pris: 7.795 kr.

Camønoen

Rejseuge – valgfri destination (obligatorisk): Tag med på en opdagelsesrejse til smukke Møn og oplev en helt særlig natur. Vi skal se stjerner, sove i det fri og opdage os selv og hinanden.

Ekstra pris: 1.200 kr.

Chamonix i Frankrig

Rejseuge – valgfri destination (obligatorisk): Vores rejse til Chamonix i Frankrig er en oplevelse, der kombinerer spektakulær natur, udendørs adventurteaktiviteter og en smag af den franske alpecharme. Vi skal vandre, prøve adventureaktiviteter, på gletcher-tur og meget mere. Rejsen er for alle uanset niveau.

Ekstra pris: 6.795 kr.

Mont Blanc

Rejseuge – valgfri destination (obligatorisk): Kom med på en rejse til Mont Blanc, og oplev den helt særlige stemning og unikke natur.

Ekstra pris: 6.795 kr.

La Santa (efterår)

Valgfrie tilbud

Fodboldtur

VALGFRI Fodboldtur til Hamborg: Vi skal opleve den fantastiske fodboldby Hamborg. Her skal vi besøge Volksparkstadion, den alternative klub St. Pauli i Millerntor-stadion og opleve stemningen hos Altona 93 over 3 dage.

Ekstra pris: 2.695 kr.
løb

Løbepakke

Vælg løbepakken og få kvalificeret træning, to gange test af din kondition i vores testcenter, deltagelse i løb og bliv en del af et løbefællesskab sammen med andre ligesindede. Du skal vælge løb og relevante fag sammen med løbepakken, så din træning bliver optimal.

Ekstra pris: 750 kr.
Zambia

Zambia & Eventure

FORLÆNGERREJSE til Zambia: Forlæng dit efterårsophold med en rejse til Zambia. Oplev adventureaktiviteter i Livingstone, mød den storslåede natur og eksotiske dyreliv og kom helt tæt på lokalbefolkningen og den medrivende kultur, når vi besøger Eventure Learning Community.

Ekstra pris: 18.995 kr.
Vælg et fag i hver blok

Dine kontaktoplysninger

i

CPR-nummeret er nødvendigt for at modtage statsstøtte. Skriv hele nummeret. Det bliver sendt over en krypteret forbindelse, og det gemmes kun i sikre interne systemer på skolen.

Konktaktinformation i tilfælde af sygdom

Dette skal være en anden person end dig selv

Samtykke til billeder, video og markedsføring*

Under dit ophold vil vi tage billeder og video, som vi deler med de andre deltagere. Billeder og videoer kan også bruges i digital markedsføring på vores website, sociale medier (Facebook, TikTok og Instagram) og printet markedsføring. Vi bruger naturligvis aldrig materiale, som på nogen måde kan være stødende. Er det i orden med dig? Læs mere

Vilkår, betingelser og personlige data*