Tilmelding F2025

26 UGER | 6/1 2025 - 6/7 2025

Januar - Februar 2025

Håndbold

Håndbold er fart, tempo og kontakt. Vælg håndbold og udvikl dine færdigheder som håndboldspiller gennem daglig træning af tidligere ligatræner Ole Damgaard. Du vil blive udfordret teknisk, taktisk, fysisk og mentalt som håndboldspiller.

Multisport

I Multisport får du mulighed for at prøve en masse forskellige idrætsgrene. Vi afprøver boldspil, fitness- og outdooraktiviteter. Du får lov til at stifte bekendtskab med det, du ikke har prøvet før, og du har selv stor indflydelse på, hvilke idrætsgrene du gerne vil prøve.

Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på – både teknisk, taktisk og fysisk. Du kan kombinere fodbold med de andre fodboldfag og få fodbold mere end 10 timer om ugen.

Politi

Fitness 360°

I Fitness 360 udforsker vi alt inden for fitness og træning – fra styrketræning til alle mulige forskellige former for holdtræning som EFFEKT, pilates, step, spinning, store bolde, redondobolde og meget mere.

Styrketræning

Styrketræning er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du får mere ud af din egen træning. Vi arbejder med indlæring af korrekte teknikker og optimering af styrketræningsprogrammer.

Yoga – Hatha, Aerial & Akro

I yoga udfordrer og styrker vi din fleksibilitet, balance og kernemuskulatur. Vi arbejder med balancen mellem krop og sind ved hjælp af øvelser, åndedræt og tilstedeværelse. Vi afprøver forskellige yogaformer.

Løb & løbetræning

I Løb & Løbetræning vil du blive udfordret på dit niveau uanset om du er erfaren løber eller nybegynder. Måske har du et ønske om at løbe hurtigt på 5 km, halvmaraton eller få en god oplevelse med maratondistancen. Vælg faget hvis du gerne vil forbedre dig som løber.

Padel indoor

Padel er et spil for alle. Vi vil både have fokus på taktik, fællesskabet og nyde glæden ved spillet. I denne periode spiller vi primært indendørs. Da vi lejer baner er der en ekstra betaling på faget.

Ekstra pris: 1.000 kr.

Indoor Bike Xperience

I Indoor Bike Xperience udnytter vi de fremragende muligheder vi har for at kombinere virtuel cykling og indoor cycling. Det bliver hårdt, vi kommre til at køre virtuelle løb, indoor cycling og spinning – og så lærer vi meget mere om, hvordan konditionen forbedres.

Badminton & Racket Sports

I Badminton & Racket sports tager vi udgangspunkt i glæden ved ketsjersport. Omdrejningspunktet for faget er badminton, men du kan måske også opleve squash, shorttennis, bordtennis samt andre mere alternative former for ketsjersport.

Futsal

Futsal er indendørs fodbold, men uden bander. Der spilles med en særlig bold, der ikke hopper nær så meget som en almindelig fodbold. Bolden inviterer til finter, hurtig boldomgang, lækre detaljer og kreativitet.

Crossfitness

Crossfitness handler om kernestyrke og kondition, som vi træner gennem varierede funktionelle helkropsbevægelser – ofte med kettlebells, vægtstænger, frivægte mm. Vi skaber en intens træningsatmosfære med musik og masser af motiverende tilråb.

Power Fitness

I Power Fitness blander vi crossfitness, spinning og boksning nogenlunde ligeligt, så vi får en allround træning i en intens træningsatmosfære. Og vi lover dig, at timerne sætter sig i musklerne – også efter, at de er overstået.

Fitness Holdtræning

Fitness Holdtræning er for dig, der er til energisk musik, rytmiske trin og fede koreografier. Du kan glæde dig til smil på læben og sved på panden, når vi sammen skal bevæge os til musik. Der er udfordringer selvom du er øvet eller vil prøve det for første gang.

Toughest

I Toughest får du udfordringer, når naturen er vores træningsrum i de vådeste og koldeste måneder. Når det er allermest hårdt, når du løber med fødderne under vand, og når du ikke kan blive mere beskidt, så er vi der alle sammen, og vi er fælles om det! Prøv vores VIH Toughest Challenge.

Adventure 360°

Adventure 360° er for dig, der gerne vil have en introdution til udfordringer i naturen. Vi følger altid årstiden. Du kan fx prøve mountainbike, orienteringsløb, inliners, klatring, biatlon, vinterbadning, duatlon, forhindringsbane og langrendsløb i vinterperioden.

Power Endurance Sport

I Power Endurance Sport arbejder vi frem mod at blive mere udholdende, så vi kan gennemføre en halv eller hel marathon, svømme lange distancer, cykle langt – og vi prøver kræfter med duatlon, x-terra, swimrun, triatlon og biatlon.

Test & Træning

I Test & Træning arbejder vi bl.a. med følgende spørgsmål: Hvordan finder jeg ud af, om min kondition er blevet bedre? Virker mit nye styrketræningsprogram? Kan fedtmåleren virkelig måle min fedtprocent? Er jeg eksplosiv? Vi bruger vores unikke testcenter som udgangspunkt.

Ernæring & Forbrænding

I Ernæring & Forbrænding kombinerer vi en praktisk indgangsvinkel med en større teoretisk viden om, hvordan ernæring, træning og forbrænding hænger sammen. Vi analyserer hvordan vores egn kost kan give nok energi til vores træning og aktivitetsniveau. Vælg faget for at arbejde med sund og alsidig kost, hvad den indeholder, hvordan du laver den.

Psykologi

I Psykologi analyserer og reflekterer vi over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Med udgangspunkt i psykologisk teori får du grundlæggende indsigt i den menneskelige tanke, følelse og adfærd.

Nature flow & fokus

I Nature Flow & Fokus benytter vi naturen som middel til at skabe ro og nærvær. Vi trækker tempoet ud og skaber rum for afslapning og en dyb oplevelse af naturen.

Forberedelse til politiuddannelsen

Politi

Politifaget er for dig, der drømmer om at blive politibetjent? Vi forbereder dig til at kunne bestå Politiets optagelsesprøve, men giver dig også indblik i, hvad det vil sige at være politibetjent. Politieleverne bør også vælge idrætsfagene COPS og Fighter for den mest alsidige forberedelse til prøven.

Sportsjournalist

Sportsjournalistik

Sportsjournalistik er en blanding af teori og praksis for dig, der er interesseret i journalistik og samtidig er glad for sport og idræt. Du kommer ud på en journalistisk rejse med bl.a. radio, podcast, tv eller artikler. Plads til dig, der drømmer om at blive journalist, og dig, der gerne vil prøve det af.

Bryg & Bål

Bryg og bål er for alle, der har glæde ved at fordybe sig i processer, og for dem som nyder god mad over bål – og for dem som elsker at hygge. Vi nyder vores hjemmebrygget øl, men vi venter på pizzaen er færdig i vores hjemmelavede udendørs ovn.

Outdoor & Mountainbikeinstruktør

Faget er for dig, der vil undervise i mountainbike og andre outdooraktiviteter. Med smuk, bakket skov i baghaven er der optimale muligheder for at lære, hvordan du bliver bedre til at beherske din mountainbike og udvikle dine evner som mountainbikeinstruktør.

Musik og band

Musik

På Musik er der plads til alle niveauer. Det eneste krav er, at du har lyst til at lære at spille sammen med andre. På musik får du mulighed for at spille sammen med andre i band, synge både som forsanger og som kor, og du kan lære at spille på et instrument.

Event maker

På Event Maker er det dig og dine venner, der får tingene til at ske. Du lærer at planlægge og afvikle projekter, og du kan prøve dig selv af i rollen som projektleder, når I sammen finder projekter, som I vil stable på benene.

International class – danish language & culture

International class is a unique way to learn about Denmark. We practise the Danish language and learn about the Danish culture and society. This is a required subject for the internationals, but Danish students can also choose it, if you want an international experience.

Marts - April 2025

Håndbold

Håndbold er fart, tempo og kontakt. Vælg håndbold og udvikl dine færdigheder som håndboldspiller gennem daglig træning af tidligere ligatræner Ole Damgaard. Du vil blive udfordret teknisk, taktisk, fysisk og mentalt som håndboldspiller.

Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på – både teknisk, taktisk og fysisk. Du kan kombinere fodbold med de andre fodboldfag og få fodbold mere end 10 timer om ugen.

Pigefodbold

På pigefodbold fokuserer vi både på de individuelle og holdmæsssige færdigheder. Vi arbejder meget med teknisk træning, og der er plads til alle piger uanset niveau. Du kan sagtens kombinere pigefodbold med de andre fodboldfag og få endnu mere fodbold.

Basketball

I Basketball arbejder vi med at forstå spillet bedre, så vi kan få nogle intense kampe. Undervisningen består af teknisk og taktisk træning og masser af spilrelevante øvelser. Vi følger vejret og spiller både indendørs og udendørs.

Cardio Attack

I Cardio Attack har vi fuld fart på. Din kondition er i fokus, og syregrænsen når nye højder. Selvom timerne kan være meget forskellige, har de det til fælles, at det handler om hård og effektiv træning. Vi har fokus på puls, power, sved og positiv aggressivitet.

Styrketræning & Power performance

Styrketræning & Power Performance er for dig, der gerne vil have større styrke og være mere eksplosiv. Vi kombinerer således styrketræning med kraftfulde bevægelser som sprint, spring, hop og kast.

Balanced body & movement

Body Balance & Movement arbejder vi med at få balance i kroppen. Mange har brug for et supplement til den hårde træning. Her afstresser og opbygger i kroppen ved at fokusere på smidighed, balance og kernemuskulatur. Vi bruger åndedrættet og fokuserer på bevægelserne. Derudover arbejder vi med movement.

Adventurerace

Adventurerace er en sport med action, sved og power. Du bliver udfordret personligt, fysisk og ikke mindst som holdspiller. Vi lærer alle disciplinerne og sætter det sammen til fede races. Adventurerace handler om samarbejde og kommunikation og alle kan være med.

Løb & løbetræning

I Løb & Løbetræning vil du blive udfordret på dit niveau uanset om du er erfaren løber eller nybegynder. Måske har du et ønske om at løbe hurtigt på 5 km, halvmaraton eller få en god oplevelse med maratondistancen. Vælg faget hvis du gerne vil forbedre dig som løber.

COPS – Polititræning

COPS er målrettet dig, der gerne vil være i god form på en varieret måde. COPS står for Coordination, Oxygen, Power og Styrke. Her forbereder vi dig til og prøver Politiets Optagelsesprøve, men alle kan få stort udbytte af dette alsidige træningsfag.

Badminton & Racket Sports

I Badminton & Racket sports tager vi udgangspunkt i glæden ved ketsjersport. Omdrejningspunktet for faget er badminton, men du kan måske også opleve squash, shorttennis, bordtennis samt andre mere alternative former for ketsjersport.

Fodbold & Playertek

I Fodbold og Playertek arbejder vi med fodboldtræning og tests. Vi laver almindelig fodboldtræning, men spiller med det professionelle Playertek-system, så vi måler hvordan fysikken sættes i spil og udvikler sig undervejs. Du kan kombinere faget med de andre fodboldfag.

Volleyball & Beachvolley

I Volleyball & Beachvolley udvikler dig som spiller. Gennem varieret og inspirerende undervisning lærer du at beherske alle elementer af spillet – både det tekniske og taktiske. Vi følger vejret i forhold til om vi spiller inde eller ude.

Styrketræning

Styrketræning er for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan du får mere ud af din egen træning. Vi arbejder med indlæring af korrekte teknikker og optimering af styrketræningsprogrammer.

Dance

I Dance danser vi til fed musik og lækre rytmer. Vi arbejder med trin og koreografier af forskellige genrer. Dance indeholder masser af fede elementer fra streetdance kulturen – hip hop, funk, house, jump style samt moderne dans og showdance.

OCR & Fun Run

Obstacle Course Racing (OCR) er forhindringsløb, der er inspireret af militærets forhindringsbaner. Hver forhindring giver en personlig sejr. Vi arbejder både med teknik, men også strategi i forhold til at aflæse forbindringerne. Vælg faget hvis godt kan lide at forcere ting, når du bevæger dig udenfor.

Game changer

Game Changer er for dig der søger udfordringer. Du komer til at opleve mentale og fysiske udfordringer med inspiration fra Navy Seals, battle, escape rooms, tons & tummel, hang time, fight club, klatring, playtime og night theme. Tør du?

Bike fusion team

På Bike Fusion Team laver vi en cykelklub for alle, der gerne vil cykle. Vi skal prøve mountainbike, landevejscykling og vi cykler også på vores egne cykler. Vi skal på cykeltur, prøve virtuel cykling, på bagerstop og vi cykler som et hold.

Mountainbike & Trailsurfing

I Mountainbike & Trail Surfing lærer du at håndtere cyklen, så du kan få fornemmelsen af at surfe rundt på single trails i skovene. Vi har skoven lige uden for døren. Faget er for alle dem, der gerne vil være bedre til at håndtere en mountainbike.

Fitnessinstruktør

På Fitnessinstruktør får du et instruktørbevis, der kvalificerer dig til at blive fitnessinstruktør i en forening eller i et kommercielt fitnesscenter. Vi gennemgår Fitnessinstruktør-uddannelsen fra Bevæg dig for livet – Fitness, som er en anerkendt uddannelse fra DGI og Dansk Idrætsforbund.

Body & Mind

I Body & mind er livsstil og livskvalitet kodeordene. Det handler om kroppen og sindet i dette fag, hvor velvære og wellness er omdrejningspunktet. Vi tager udgangspunkt i en række aktiviteter, blandt andet yoga, stretching, afslapning og meditation.

Sportspsykologi & Teamplayer

I Sportspsykologi & Teamplayer arbejder vi med dit mentale beredsskab både når det går godt og skidt. Vi fokuserer både på den individuelle mentalitet, og hvordan du kan udnytte dit fulde potentiale og sætte dig op til trærning, kamp og præstation, og vi arbejder også med skabelsen af et velfungerende hold.

Friluftsliv

Friluftsliv er for dig, der er til naturoplevelser, vandreture og, cykelture, hygge ved bålet, overnatning i hængekøje og til bålmad? I friluftsliv nyder vi at være udenfor, og vi arbejder med basisfærdigheder, så du kan klare dig selv på tur. Vi laver en overnatningstur og dagsture.

Musik og band

Musik

På Musik er der plads til alle niveauer. Det eneste krav er, at du har lyst til at lære at spille sammen med andre. På musik får du mulighed for at spille sammen med andre i band, synge både som forsanger og som kor, og du kan lære at spille på et instrument.

Forberedelse til politiuddannelsen

Politi

Politifaget er for dig, der drømmer om at blive politibetjent? Vi forbereder dig til at kunne bestå Politiets optagelsesprøve, men giver dig også indblik i, hvad det vil sige at være politibetjent. Politieleverne bør også vælge idrætsfagene COPS og Fighter for den mest alsidige forberedelse til prøven.

Fodboldtræner & Performance

Fodboldtræner & Performance er skræddersyet til dig og din passion for fodbold. Formålet er at give dig et indblik i alle de parametre, der gør sig gældende i fodboldverden. Vi kigger på det at være fodboldtræner, talentspejder, fodboldanalytiker, strategi og ledelse i moderne fodboldklubber. Kombiner faget med et fodboldfag fra idrætsblokken for selv at spille en masse fodbold.

Personlig power

I Personlig Power arbejder vi med dig og din gennemslagskraft. Vi lærer os selv bedre at kende, når vi udfordrer os selv på froskellige måeder. Du kommer rundt om mange teknikker og redskaber, som du kan sætte i værk, når du skal have erfaring med at klare dig dig bedre i fremtidige situationer, hvor du har brug for personlig power.

NICOLAI GRAU ANDERSEN - Sportsjournalistik

Medier & Kommunikation

Medier & Kommunikation er perfekt til dig, der drømmer om at arbejde med medier. Du lærer om forskellige typer medier, strategier og storytelling. Vi stiller skarpt på de nye medieplatforme, hvad de kan bruges til, og hvor de er på vej hen.

Gør en forskel

I “Gør en Forskel” prøver vi i praksis at engagere os i arbejde, der gør en forskel i verden. Det kan være frivilligt arbejde, frivillig træner, arbejde med bæredygtighed, indsamlinger eller planlægge events, der gør opmærksom på noget vigtigt i samfundet.

Maj - Juli 2025

Basketball

I Basketball arbejder vi med at forstå spillet bedre, så vi kan få nogle intense kampe. Undervisningen består af teknisk og taktisk træning og masser af spilrelevante øvelser. Vi følger vejret og spiller både indendørs og udendørs.

Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på – både teknisk, taktisk og fysisk. Du kan kombinere fodbold med de andre fodboldfag og få fodbold mere end 10 timer om ugen.

Bold 360°

I Bold 360° får du mulighed for at prøve en masse forskellige boldspil. Vi prøver både de kendte og mindre kendte boldspil. Du har selv stor indflydelse på, hvilke boldspil du gerne vil prøve sammen med de andre højskoleelever og lærerne.

Bootcamp

‘Bootcamp’ er kendt fra det amerikanske militær. I Bootcamp bliver du udfordret igennem træning af din kondition, udholdenhed og eksplosive egenskaber. Bootcamp er for dig der gerne vil have knaldhård træning og teamspirit.

Functional training

I functional training er hele kroppen i centrum. Faget er en blanding af forskellige funktionelle træningsformer, der træner både muskler og kredsløb. Vi underviser ud fra devisen om, at muskeltræning er mere en blot styrke – det er også funktionalitet, balance og stabilitetstræning.

Calisthenics & Styrke

I Calisthenics & Styrke arbejder vi træning med kropsvægt. Vi bruger kroppen som vægt, når vi arbejder med både statisk og dynamisk styrke for at lære de forskellige skills. Vi bruger træningsstativer og andre muligheder både inde og ude.

Beach Sport

I Beachsport skal vi prøve et stort udvalg af de aktiviteter, man kan lave i rigtig godt vejr. Vi skal prøve beachvolley, strandhåndbold, beachfodbold, strandløb, beach ultimate frisbee, beach flagfootball.

Yosurf’n’climb

I Yo’Surf’n’Climb tager den fede “hang loose” stemning alvorligt med masser af fede relaxed vibes fra surfing, klatring og yoga. I surfdelen lærer vi at mestre Wing Surf og Stand Up Paddle i Vejle Fjord. I klatredelen arbejder vi på alle niveauer, og du lærer at sikre andre og planlægge dine ruter på væggen. I yoga prøver vi forskellige former for yoga; fx SUP-yoga, aerial og hatha yoga.

Padel

Padel tennis er et spil for alle. Vi har fokus på teknik, taktik, fællesskabet og nyde glæden ved spillet. Vi spiller primært udendørs i denne periode. Da vi lejer banerne koster faget ekstra

Ekstra pris: 400 kr.

Ketsjer 360°

I Ketsjer 360° dykker vi ned i forskellige slagboldspil. Vi tager udgangspunkt i glæden ved ketsjersport. Vi prøver badminton, squash, padeltennis, shorttennis, bordtennis, pickleball og andre alternative former for ketsjersport.

Volleyball & Beachvolley

I Volleyball & Beachvolley udvikler dig som spiller. Gennem varieret og inspirerende undervisning lærer du at beherske alle elementer af spillet – både det tekniske og taktiske. Vi følger vejret i forhold til om vi spiller inde eller ude.

Multisport

I Multisport får du mulighed for at prøve en masse forskellige idrætsgrene. Vi afprøver boldspil, fitness- og outdooraktiviteter. Du får lov til at stifte bekendtskab med det, du ikke har prøvet før, og du har selv stor indflydelse på, hvilke idrætsgrene du gerne vil prøve.

Crossfitness

Crossfitness handler om kernestyrke og kondition, som vi træner gennem varierede funktionelle helkropsbevægelser – ofte med kettlebells, vægtstænger, frivægte mm. Vi skaber en intens træningsatmosfære med musik og masser af motiverende tilråb.

Fitness Holdtræning

Fitness Holdtræning er for dig, der er til energisk musik, rytmiske trin og fede koreografier. Du kan glæde dig til smil på læben og sved på panden, når vi sammen skal bevæge os til musik. Der er udfordringer selvom du er øvet eller vil prøve det for første gang.

Adventure 360°

Adventure 360° er for dig, der gerne vil have en introdution til udfordringer i naturen. Vi følger altid årstiden. Du kan fx prøve mountainbike, orienteringsløb, inliners, klatring, biatlon, vinterbadning, duatlon, forhindringsbane og langrendsløb i vinterperioden.

Havkajak

I Havkajak udnytter vi Vejle fjord, der ligger tæt ved højskolen. Vi øver teknik, tager på tur og du får mulighed for at tage et IPP-2 certifikat i havkajak. Faget er for alle, der gerne vil have gode oplevelser ved vandet.

Fighter

I Fighter får du effektive redskaber til at håndtere truende situationer. Vi lærer grundlæggende selvforsvar med teknikker og øvelser fx MMA, brasiliansk ju-jitsu og karate, så du kan forsvare dig selv. Vi leger og udfordrer hinanden uanset niveau.

Mountainbike & Trailsurfing

I Mountainbike & Trail Surfing lærer du at håndtere cyklen, så du kan få fornemmelsen af at surfe rundt på single trails i skovene. Vi har skoven lige uden for døren. Faget er for alle dem, der gerne vil være bedre til at håndtere en mountainbike.

Rejser

Skirejse til Østrig

SKIREJSE TIL ØSTRIG: Skituren går til Østrig med mulighed for mange fede oplevelser i sneen. Der vil være instruktion hver dag, så der er rig mulighed for at forbedre dit skiløb uanset niveau.

Ekstra pris: 7.250 kr.
La Santa

La Santa (forår)

REJSE TIL LA SANTA: Vi udnytter de unikke muligheder for idrætslig aktivitet, samtidig med at der er garanti for sol og varme. Club La Santa er et sportscenter beliggende i en storslået natur, hvor vi udfordrer os selv på forskellige måder.

Ekstra pris: 7.250 kr.

Adventurerejse

DGI Landsstævne

Vælg et fag i hver blok

Dine kontaktoplysninger

i

CPR-nummeret er nødvendigt for at modtage statsstøtte. Skriv hele nummeret. Det bliver sendt over en krypteret forbindelse, og det gemmes kun i sikre interne systemer på skolen.

Konktaktinformation i tilfælde af sygdom

Dette skal være en anden person end dig selv

Samtykke til billeder, video og markedsføring*

Under dit ophold vil vi tage billeder og video, som vi deler med de andre deltagere. Billeder og videoer kan også bruges i digital markedsføring på vores website, sociale medier (Facebook, TikTok og Instagram) og printet markedsføring. Vi bruger naturligvis aldrig materiale, som på nogen måde kan være stødende. Er det i orden med dig? Læs mere

Vilkår, betingelser og personlige data*