Udlandsdanskere på Vejle Idrætshøjskole

Vil du på højskole i Danmark?

Hvert semester har vi en lille gruppe internationale danskere, som kommer for at udfordre og udvikle sig. De kommer for at styrke deres relationer til Danmark: dansk sprog, kultur og netværk - og selvfølgelig for at få spændende og udviklende oplevelser. Men ikke mindst kommer de, fordi de elsker at dyrke sport.

Undervisning på dansk eller engelsk?

Evnen til at tale og forstå dansk varierer meget hos vores udlandsdanske elever. Nogle kan slet ikke tale og forstå dansk, nogle kan forstå dansk, men skal måske lige vænne sig til at tale. Og andre igen kan tale dansk, men måske ikke læse og skrive dansk.

På Vejle Idrætshøjskole vælger du fag på enten dansk eller engelsk. I idrætsfagene tales der en kombination af dansk eller engelsk og i diskussionstimerne vælger du hold på enten dansk eller engelsk. Bliver det for svært, eller vil du have flere sproglige udfordringer, så kan du godt skifte hold undervejs. Er du i tvivl, så kontakt os.

Lær dansk på højskole

Du kan også vælge at få undervisning i dansk, mens du er på højskole. Vi tilbyder dansktimer med en meget kompetent underviser, som har lang erfaring med at undervise i dansk som 2. sprog. Niveauet tilpasses dig.

Optimale betingelser for at øve dit danske sprog

Du får mulighed for at øve dit danske sprog 24/7 omgivet af danske venner.

Vil du vide mere?

Skriv, ring eller kom på besøg!

Hvad siger vores tidligere udlandsdanske elever?
Måske vil jeg læse videre i Danmark...

"Jeg er blevet bedre til at læse og skrive dansk, for det havde jeg ikke lært så godt. Jeg har bare lært at tale dansk. Og så har jeg fået et større ordforråd, fordi jeg hele tiden kan spørge de danske elever, hvad de forskellige ting hedder."

Alexandra, Spanien (dansk mor)
Jeg fik et mere flydende dansk...

"Da jeg kom, kunne jeg næsten ingen dansk. Kun sige tak for mad og sådan noget lignende. Men nu er jeg næsten flydende."

Thomas, Australien (dansk mor)
En ny dansk verden åbnede sig...

"Det åbnede virkelig min verden og gav mig det fulde billede, hvilket var virkeligt rart. Det var så dejligt, at alle de danske elever var så åbne og imødekommende."

Marcus, USA (dansk mor)
Jeg fik et netværk af danske venner på min alder...

"Jeg kunne øve mit danske sprog og få en bedre forståelse for dansk kultur. Bonussen var, at man meget hurtigt bliver tætte venner og at jeg har et netværk af danske venner nu." 

Mathias, Tyskland (dansk far)
Jeg udvidede min comfort zone...

"Til at starte med var jeg genert og tilbageholdende og jeg blev lidt frustreret, fordi jeg ikke kunne forstå dansk. Og selvom alle timer enten er på engelsk eller bliver oversat til engelsk, så syntes jeg det var hårdt. men så tog jeg en bevidst beslutning om at være mere udadvendt og spørge om oversættelse, hvis jeg havde brug for det. Jeg opdagede, at der ikke var nogen grund til at være tilbageholdende.

Jeg har helt sikkert lært en masse om mig selv - mine styrker og svagheder. Jeg er en anden person nu end da jeg startede på skolen. Det fik mig ud af min comfort zone og lærte mig at kræve mere af mig selv."

Erika, USA
Jeg har lært meget om livsstilen i Danmark...

"Jeg har lært mig meget om livsstilen i Danmark. Det har hjulpet mig meget med at lære mange nye mennesker at kende fra hele verden og har givet mig mange muligheder til hvad jeg vil gøre med mit liv. Jeg har lært en masse dansk og engelsk. Og selvom vi var mange fra udlandet, så var lærerne meget dygtige til at få os alle sammen (danskere og ikke) til at arbejde med hinanden, trods vi ikke alle kunne snakke dansk. Det har været en fantastisk oplevelse, som jeg er virkelig glad for, at jeg valgte."

Alex, Italien (danske forældre)

Jeg er klar til at tilmelde mig

Stil et spørgsmål
Kursusinformation
Kontaktinformation
Nationalitet
Mere information