Basketball

Du behøver ikke at være to meter høj for at spille basketball på Vejle Idrætshøjskole. Undervisningen vil bestå af teknisk og taktisk træning samt masser af spilrelevante øvelser. Vi vil få besøg af amerikanske og danske profiler fra den danske liga, spille kampe mod andre skoler, se video og overvære live kampe i den danske liga samt NBA kampe på TV.

Basketball på Vejle Idrætshøjskole

Basketball er et spændende spil for så vel øvede som uøvede. På Vejle Idrætshøjskole er vores intention at give alle, der har lyst, en god oplevelse med et af de mest kendte boldspil på verdensplan. Spiller eller har du spillet basketball tidligere, eller vil du gerne stifte bekendtskab med spillet, er du meget velkommen til at vælge basketball hos os.

Undervisningen vil spænde bredt. Der vil selvfølgelig være træning i tekniske og taktiske færdigheder, og vi vil komme omkring emner som refleksion i spillet. Men vi vil også snakke om spillets historie.

Fundamentals er vigtige i basketball. Fundamentals omfatter kompetencer med bold - bl.a. driblinger og afleveringer, hvilket vil være en del af den daglige træning. Evnen til at score er også vigtig, hvorfor vi vil arbejde med skud og lay ups (scoringer tæt på kurven). Vi har et ønske om at præsentere dig for redskaber, som vil hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder i basketball, men også i mange andre sammenhænge uden for banen. Et af disse redskaber kan være videoanalyse.

Spilrelaterede øvelser vil også være en stor del af undervisningen. At forstå og udøve det færdige spil er et væsentligt mål med undervisningen, men mange facetter i spillet læres gennem øvelser som 2 mod 2 og 3 mod 3. I hvert semester undersøges mulighederne for at deltage i DGI-turneringer og/eller kampe mod andre høj- eller efterskoler.

Basketball har udviklet sig til mere end bare en sportsgren. I mange lande er basketball også forbundet med en særpræget kultur og livsstil. Udviklingen kan tilskrives sportens historie, som vi også gennemgår i undervisningen. Vejle Idrætshøjskole ligger midt i det danske landskab, og derfor bliver det muligt for os at se spændende livekampe i den bedste danske række - Basketligaen.

Fundamentals

  • driblinger
  • afleveringer
  • forsvar 
  • mand/mand
  • zone
  • skud
  • kamprelaterede øvelser
  • spille kampe (evt. deltage i DGI-turneringer)
  • se basketballkampe i den danske liga