Idrætsfag

Basketball

BASKETBALL PÅ HØJSKOLE

Du behøver ikke at være to meter høj for at spille basketball på Vejle Idrætshøjskole. Undervisningen vil bestå af teknisk og taktisk træning samt masser af spilrelevante øvelser. Vi vil spille kampe mod hinanden og/eller andre skoler, se video og overvære live kampe i den danske liga samt NBA kampe på TV.

Alle kan være med

Basketball er et spændende spil for så vel øvede som uøvede. På Vejle Idrætshøjskole er vores intention at give alle, der har lyst, en god oplevelse med et af de mest kendte boldspil på verdensplan. Spiller eller har du spillet basketball tidligere, eller vil du gerne stifte bekendtskab med spillet, er du meget velkommen til at vælge basketball hos os.

Undervisningen vil spænde bredt. Der vil selvfølgelig være træning i tekniske og taktiske færdigheder, og vi vil komme omkring emner som refleksion i spillet. Men vi vil også snakke om spillets historie.

Mere end en sportsgren

Fundamentals er vigtige i basketball. Fundamentals omfatter kompetencer med bold – bl.a. driblinger og afleveringer, hvilket vil være en del af den daglige træning. Evnen til at score er også vigtig, hvorfor vi vil arbejde med skud og lay ups (scoringer tæt på kurven). Vi har et ønske om at præsentere dig for redskaber, som vil hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder i basketball, men også i mange andre sammenhænge uden for banen. Et af disse redskaber kan være videoanalyse.

Spilrelaterede øvelser vil også være en stor del af undervisningen. At forstå og udøve det færdige spil er et væsentligt mål med undervisningen, men mange facetter i spillet læres gennem øvelser som 2 mod 2 og 3 mod 3. I hvert semester undersøges mulighederne for at deltage i DGI-turneringer og/eller kampe mod andre høj- eller efterskoler.

Basketball har udviklet sig til mere end bare en sportsgren. I mange lande er basketball også forbundet med en særpræget kultur og livsstil. Udviklingen kan tilskrives sportens historie, som vi også gennemgår i undervisningen. Vejle Idrætshøjskole ligger midt i det danske landskab, og derfor bliver det muligt for os at se spændende livekampe i den bedste danske række – Basketligaen.

FUNDAMENTALS

  • driblinger
  • afleveringer
  • forsvar
  • mand/mand
  • skud
  • kamprelaterede øvelser
  • spille kampe
  • se basketballkampe i den danske liga

"..SELVOM DET ER ET TEKNISK BOLDSPIL, KAN ALLE VÆRE MED.."

Basketball var mit yndlings blokfag på mit ophold. Før vi startede var jeg bange for, om jeg ville kunne følge med, da jeg aldrig har gået til det. Jeg fandt hurtigt ud af, at selvom det er et teknisk boldspil, kan alle være med og det var vores lærere gode til at være sikre på skete. Udover det praktiske spil, havde vi holdmøder, hvor vi lærte at kende hinandens kvaliteter og arbejde sammen som et hold så vi kunne føre det videre på banen.

BERTIL SKOV, ELEV PÅ EFTERÅRET 2022

Martin Madsen

Basketball er min passion

Basketball har altid været en kæmpe passion for mig. Jeg har flere års erfaring både som spiller og træner fra de bedste rækker i Danmark. Basketball på højskolen er for alle. Det er mindst lige så spændende at være på højskole, som at arbejde med basket på højt plan.

Martin Madsen, højskolelærer