Idrætsfag

Fighter

FIGHTER

PRAKTISK SELVFORSVAR

Vil du lære effektive redskaber til at håndtere truende, farlige og grænseoverskridende situationer?

I Fighter-timerne lærer du grundlæggende selvforsvar, der fungerer i praksis, og hvad der i virkeligheden afgør udfaldet af en kamp uden en dommer i hjørnet. Vi gennemgår teknikker og øvelser fra flere forskellige slags kampsport, når vi leger, fordyber os og udfordrer hinanden fysisk og mentalt.

Vi sætter elementer i spil fra bl.a. MMA, karate, kickboxing, brasiliansk ju-jitsu og brydning. Sammen øver vi en bred vifte af teknikker og laver øvelser som gulvkamp, submissions, slag og spark mm.

Vi vil både arbejde med traditionel formel træning af basisteknikker og kata sekvenser, men også tage sportsvinklen og pointsystemer med i træningen med friere rammer.

I Fighter er det vigtigt at kontrollere både sin mentale tilstand, sin krop – og modstanderens krop. En del af træningen kommer til at omhandle fleksibilitet/bevægelighed, motorik, balance, styrke og samtidig fordybelse, opmærksomhed og målrettet aggression.

Man kommer tæt på hinanden i Fighter. En stor del af træningen vil ske som makkertræning, og det er en essentiel del af at dyrke kampsport at lære at være en god makker, så både makkeren og du selv bliver tilpas udfordret og får mest ud af træningen på en sikker måde.

Relaterede fag