Fodbold

På fodbold arbejder vi med forskellige spillestile og kigger forskellige roller på banen og afprøver det i praksis. Vi arbejder med forskellige måder at træne på - både teknisk, taktisk og fysisk - og fokuserer på dine individuelle færdigheder.

Vi prioriterer udvikling og spilleglæde utrolig højt. Fodbold skal være sjovt, udfordrende og inspirerende og være med til at højne niveau og engagement for den enkelte spiller. For os er fodbold mere end blot et spil med 22 mand og to mål. Vi arbejder kontinuerligt på at finde og efterprøve nye indgangsvinkler til spillet - men har selvfølgelig hele tiden bolden i centrum.

Mål med fodbold

 • blive en bedre spiller både teknisk, fysisk og taktisk
 • at få større forståelse for selve spillet
 • at få indsigter som træner

Indhold på fodbold

Vi vægter den alsidige og tematiske træning med fokus på flere forskellige facetter af fodboldspillet. Selvfølgelig i kombination med et fast fundament af træningens grundelementer.

 • dribling, jonglering og tricks
 • teknisk træning og koordinationstræning
 • positionsspil
 • løbeskoling og koordination
 • forsvarssystemer - zone, blok, sydamerikansk
 • afslutningstræning
 • angrebsåbninger
 • spillesystemer
 • temaer som italiensk og brasiliansk træning
 • intervalspil
 • kampe (som du selv er med til at arrangere)
 • at overvære kampe på Vejle Stadion

Fodbold på Vejle Idrætshøjskole

Kombinerer du fodbold de andre fodboldfag, så kan du have fodbold i mere end 10 timer om ugen.

C-træneruddannelsen på højskole

Vi arbejder med grundlæggende trænerkompetencer på alle fodboldfagene. Hvis du gerne vil have trænerbeviser og dykke ned i Dansk Boldspil-Unions træneruddannelse, så skal du vælge Fodboldtræner & Performance som kompetencefag.

Fodboldkampe & træning i nærliggende klubber

På Vejle Idrætshøjskole arrangerer eleverne selv kampe mod de andre højskoler. Det kan du høre meget mere om, når du starter på skolen.

Vejle Idrætshøjskole kan hjælpe med at formidle kontakt til nogle af de nærliggende klubber, hvis du ønsker at træne i en klub samtidig med dit højskoleophold.

Jesper om fodbold

Verdens bedste spil! Jeg har spillet futsal i Buenos Aires og futevolei på Ipanema strand i Rio. De oplevelser bekræfter mig i, at fodbold er verdens sprog. Jeg drømmer allerede om en af de tunneller, jeg kommer til at lave på dig, mens du er på skolen. Jeg vil gerne være med til at gøre fodboldspillet smukt. Jeg har tidligere spillet i superligaen og instruerer nu kommende trænere på DBU's C-træneruddannelse.

Lars om fodbold

Træning skal være sjovt. Jeg har brugt utallige timer på at øve mig i at blive fortrolig med bolden - og har skrevet en bog om fodboldtricks. En god træning er, når man forbedrer sin omgang med bolden og samtidig får en bedre forståelse for alle de taktiske elementer, som fodboldspillet indeholder. Glæden ved spillet og det høje humør er det allervigtigste for mig. 

Jeanette om fodbold

Bolden er verdens bedste legetøj. Det er især sjovt, når man tager det alvorligt. For mig er en fodboldkamp et sandt drama. Vi når hele vejen rundt med fysisk nærkontakt, sved, blod, tårer, glæde og eufori. Man arbejder mod et fælles mål og alle kæmper for hinanden. Når eleverne vil øve sig og gentage tingene, indtil de lykkes, giver det mig et kick hver gang.

Karsten om fodbold

Foreningsidrætten har generelt måtte sande et faldende antal medlemmer, efter fitnesscentrenes store indtog. Den eneste sport der ikke er gået tilbage her er fodbold, som i stadig højere grad bliver udøvet af mange. Fodbold er om noget et frirum for mig, og vil altid have en speciel plads i mit hjerte, og her på Vejle har vi med både multi-, kunst- og almindelig græsbane, optimale muligheder for at udfolde denne populære passion i højeste grad.