Familiekurser

Familiekurser

Familiehøjskole med aktivitet, idræt og sport

Er I klar til store oplevelser sammen? At tage på familiehøjskole vil give jer minder sammen som familie, som i sent glemmer. Vi har samlet et fantastisk engageret sommercrew, som giver den alt, hvad de kan for at skabe en helt unik sommeruge for jer. Det bliver en uge med fuld fart på, hvor I vil have masser af intens tid sammen, samtidig med at I dyrker jeres idrætsinteresser, prøver nye oplevelser af og møder andre familier, som også interesserer sig for sport og idræt.

Omgivet af skov og fjord
"Mine forsigtige piger overvandt sig selv"

Det bedste var, at se mine forsigtige prinsessepiger overvinde sig selv. De klatrede, kravlede, løb og grinte - og overraskede med gå-på-mod og kan-selv-attitude. Og så mødte de en masse gode venner og veninder, som de stadig har kontakt med. Fantastisk, afslappende og ustresset ferieform for en enlig far med to piger.

Det var socialt, aktivt og familievenligt - også for moderne familier.

David Hansen, tidligere deltager på familiekursus
"En masse positive mennesker"

Jeg var på familiekursus med min kone og vores to døtre. Kurset var en god blanding af fysisk udfoldelse og brug af alle sanser. Mødet med en masse positive mennesker med samme interesse for fysisk udfoldelse var også en krydderi, som vi stadig ser tilbage på med glæde. Afslutningen med en god middag med optræden af forskellig art. Det var aldeles inspirerende.

Kreative instruktører og et aldeles inspirerende program dannede rammen for 6 dage med fuld fart, hvor specielt teambuildingsøvelserne var så gode, at vi stadig bruger dem i forskellige sammenhænge.

Erik Brixen, tidligere deltager på familiekursus
Masser af fede faciliteter til hygge og aktivitet
"Hvornår skal vi afsted igen?"

Det bedste var sammenholdet. Mødet med en åbenhed, som jeg ikke har oplevet andre steder. Og selvfølgelig de fantastiske instruktører, der stod klar hver morgen med et engagement, som var udover alt forventning. En energi og lyst, der signalerede, at dette var det bedste sted at tilbringe sin sommerferie.

Det var en uge, som vi aldrig glemmer. Vi fik alle nye bekendtskaber med hjem. Jeg fandt en ny interesse, nemlig mountainbike og fandt også en at dele med den med, efter vi kom hjem. Anna (min datter på 9) fandt en meget god veninde og de var uadskillelige, så det var med tårer i øjnene, da vi alle tog hjem. Om ikke så længe, så drager vi til Nordjylland for at besøge hende. David (min søn på 12), som ellers kan være meget genert, åbnede sig i løbet af ganske få minutter. Noget jeg sjældent har set.

Vi var alle enige om, at det er den bedste ferie, vi nogensinde har haft. -Og de spørger om, hvornår vi skal af sted igen.

Mai-Britt, tidligere deltager på familiekursus
Aktivitet, glæde og nye venner

Familiekursus på højskole - en sjov udfordring for hele familien

På sommerkursus vil I møde andre familier, der elsker sport og idræt og også vil bruge sommeren på familiehøjskole. I trygge omgivelser er der udfordringer til alle i familien - både sammen og hver for sig. Og alle kan være med - uanset niveau.

Børnene er ofte de første til at skabe relationer mellem hinanden, og i løbet af ugen kan der formes meget tætte venskaber i takt med de mange nye, fælles oplevelser sammen. Men gennem ugen bygges fællesskabet også blandt de voksne og magien opstår, når vi lærer hinanden at kende og inspirerer hinanden på kryds og tværs. Mange fortæller, at de oplever nye sider af hinanden som familie, som hverdagen hjemme ikke giver mulighed for. 

Vi havde et super familieophold på Vejle Idrætshøjskole. Det var rigtigt dejligt både at have tid til at lave sjove ting sammen som familie og samtidig have mulighed for at dyrke egne interesser hver for sig. Jeg var især imponeret over, hvor godt underviserne tog sig af vores børn, og hvor mange aktiviteter de lavede med dem, når vi voksne indimellem dyrkede vores egne interesser eller hørte foredrag. Min søn sagde hver dag, inden han lagde sig til at sove, at han ville ønske opholdet ville vare ved i mange, mange flere dage.

Stine Seitzberg, mor til David, tidligere kursister 

Alt andet end hverdag

På sommerkurserne skal I ikke tænke på madlavning, opvask og rengøring. Skemaet er lavet, så I nyder aktiv tid og nye inputs - både sammen og ud fra jeres individuelle interesser. Og når sulten melder sig, sætter I jer til bords udendørs eller indenfor med lækker mad fra buffeten. 

Nyd tiden sammen - uden madlavning og opvask