Jakob Sikjær

Højskolelærer

”Jeg er helt tosset med sport!” Citatet fra Peter Palland er egentligt meget dækkende. Idræt fylder helt enormt meget i mit liv og at kunne arbejde med idræt giver mig en stor glæde, som jeg prøver at videregive i min undervisning. Glæden ved idrætten er for mig helt essentiel i forhold til at fastholde interessen og udvikle sig.

Jeg har dyrket en meget bred vifte af sportsgrene men er over de sidste år blevet mere og mere udholdenhedsatlet. Jeg dyrker selv adventureracing og bruger mange timer i skoven med hhv. løb og mountainbike. Tidligere har jeg dog mest været bold- og ketsjerspiller, og jeg elsker stadigvæk at komme tilbage til det fællesskab, der findes i fx volleyball.

Gennem flere år har jeg arbejdet med skolens politiforberedende linje. Udvikling og mål sigtet mod en krævende optagelsesprøve er en spændende proces. At se unge udvikle sig fysisk, bogligt og ikke mindst personligt på relativt kort tid er utroligt motiverende for mig som underviser.

Privilegiet ved at arbejde på VIH er at få lov til at undervise i mine egne interesser sammen med en masse spændende mennesker. Om det er guitar, international class eller idræt, så er det alt sammen utroligt givende.