Idrætsskole for de 8-12 årige i efterårsferien

Idrætsskole for de 8-12 årige i efterårsferien

Teambuilder & Instruktør på Vejle Idrætshøjskole

I efterårsferien den 18. og 19. oktober fra 9 - 14 begge dage holder vi på Vejle Idrætshøjskole i samarbejde med DGI  Idrætsskole for børn og unge, der lige vil have lidt ekstra kolorit på efterårsferien. Man kan deltage enten i fodbold, håndbold, badminton, fitness og dance eller friluftsliv.

Prisen er inklusiv forfriskninger, frokost og en idrætspakke, som du kan tage med hjem.

Idrætshøjskolens elever er i fuld gang med planlægningen af dagene. Børnene vil have mulighed for at deltage i en af de følgende idrætter. Det er kun muligt at deltage i en idrætsgren.

  • Fodbold (8-12 år). To dage med fokus på teknisk træning. Børnene vil blive aldersopdelt og undervist af højskoleelever. Der er fokus på teknisk træning, finter og en masse spil.
  • Håndbold (8-12 år). To dage med fokus på teknisk træning og spilleglæde.
  • Fitness og dance (8-12 år). Du får mulighed for at prøve en masse forskellige ting inden for fitness og dance, fx dans, spinning, step, yoga, cirkeltræning.
  • Friluftsliv (8-12 år). Vi udforsker skoven med aktiviteter for både krop og hjerne. Prøver den udendørs klatrevæg. Lave lege i naturen. Vi laver bål og mad over bål.
  • Badminton (AFLYST - TJEK i stedet Efterårsfjer for B, C og D-spillere i uge 42 i Bredballe, Vejle). To dage med fokus på teknisk træning og masser af spilleglæde.

Børnene bliver undervist af højskoleelever.

Højskolen vil gerne give en masse  børn mulighed for at prøve noget sjovt, men også for at flere elever får lejlighed til at afprøve deres evner af som instruktører.

- En del af vores mål er at koble undervisningen til noget praktisk, og det er en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med det frivillige foreningsliv, siger højskolens viceforstander Lars Olesen.

Alle får noget ud af det

- Det er en win-win-situation. Ungerne får to fede dage med idræt, mens vores elever får mulighed for at afprøve sig selv som trænere og instruktører. Samtidig er det rigtig fedt, fordi skolelederen på idrætsskolen i de to dage er en af vores tidligere elever, der er meget aktiv i DGI. Det er dejligt, at han på den måde vil holde kontakt med skolen, men også være med til at give vores nuværende elever mulighed for at blive inddraget, siger Lars Olesen.

Højskolen har ændret i det normale skema for at få mulighed og plads til at afholde dagene - og vi glæder os til at se en masse interesserede børn på skolen.

I år er Michelle Møller skoleleder på idrætscampen. Hun var elev på skolen i 2019 og 2020, som glæder sig til at se en masse glade børn og trænere. Det bliver både spændende og lærerigt.

- Der er ikke noget mere fantastisk end, når man får lov til undervise i det fag, man brænder for og samtidig oplever den glæde børnene giver en, siger Michelle Møller.

Nu er hun kommet tilbage på skolen som unglærer og håber på at de nuværende højskoleelever vil opleve den samme glæde ved at træne børnene på idrætscampen.

- Det er to fede dage med fart på over feltet og med en rigtig god energi både hos trænerne og børnene, siger Michelle Møller.

- Ungerne får to aktive dage med idræt, mens vores elever får mulighed for at afprøve sig selv som trænere og instruktører, så det er en win-win situation for alle parter" siger højskolens viceforstander, Lars Olesen.

Det er 9. gang, at Vejle Idrætshøjskole i samarbejde med DGI inviterer børn til at dyrke forskellige idrætsgrene i efterårsferien. Tilmeldingen foregår via DGIs hjemmeside.

Tilmelding foregår på DGIs hjemmeside her.

 

DGI Idrætsskole VIH 2022