Friluftstur

Tidligt på efterårsholdet har vi afsat en uge af opholdet til at prøve kræfter med at overnatte ude og lave forskellige fysiske aktiviteter i naturen. En fælles "rystesammen" tur for hele elevholdet.

Samarbejde, teamwork i mindre grupper, fællesoplevelser og at ryste hele elevholdet sammen er turens formål.

Unikke naturområder omkring Vejle

Turen går til Rørbæk Sø og Skjern Å - et helt unikt naturområde i nærheden af Vejle Idrætshøjskole

Turen byder på vandring , kanosejlads og måske en cykeltur. Udover fysiske strabadser byder turen også på fælles grillaften ved lejrpladsens store bålhytte, eftermiddagskage, hyggeaftener  og selvfølgelig sang omkring lejrbålet.

Vi bor og lever i naturen i 3 dage, hvor vi sammen får mange oplevelser, nogle bliver måske udfordret af at skulle sove ude eller selv at skulle lave mad, men ideen er, at eleverne hjælper hinanden gennem turen, får fælles oplevelser og lære hinanden bedre at kende.

Forud for turen afholdes workshops, hvor alle elever lærer at styre/ro en kano, bygge et overnatningssted, lave bad på trangiasæt m.m.

Til denne tur, er det en rigtig god ide at have varmt tøj og regntøj med, er man varm og mæt kan man klare de fleste udfordringer på sådan en tur. Der gives information om turen samt uddeles pakkeliste i den første uge Du er på skolen.

En uforglemmelig tur, som du helt sikkert vil huske tilbage på.

Udgifterne til denne rejser er indberegnet i den almindelige egenbetaling.

Thea om friluftsturen

Friluftsture er noget af det, som jeg holder rigtig meget af ved mit job som højskolelærer: at være ude og leve et simpelt og primitivt liv, hvor man indimellem kan komme væk og koble af fra hverdagens gøremål, slukke mobiltelefonen og computeren og bare være til stedet lige der, hvor man nu engang befinder sig.

Fællesturen er en god tur for både de elever, der har erfarne med friluftsture og de elver, der er på tur for første gang. Som underviser er det altid spændende at se, hvordan grupperne hjælper hinanden med at komme igennem turens udfordringer både når vejret er godt og mindre godt og der skabes mindeværdige oplevelser samme. 

Jeanette om friluftsturen

Som lærer er det fedt at være med på friluftsturen, da man hurtigt lære eleverne at kende, da vi er sammen fra morgen til aften tre dage i træk i med- og modvind, ved solopgang og ved solnedgang og ikke mindst ved aftenhyggen rundt om bålet.