Kompetencefag

Friluftsliv

FRILUFTSLIV

Er du til naturoplevelser, vandreture og/eller cykelture, hygge ved bål, overnatning i hængekøje og til bålmad? Så er friluftsliv helt sikkert lige noget for dig.

I friluftslivfaget tager vi på dagsture og overnatningsture i naturen. Vi arbejder desuden med både teoretiske og praktiske basisfærdigheder inden for friluftsliv. Du lærer at kunne klare dig på tur og får kendskab til naturen. Der vil være fokus på naturoplevelser, plads til hygge og samvær.

Friluftsliv er et fag, hvor konkurrenceelementet fra sportsverdenen ikke er i højsædet. Vi skal udfordres og have det sjovt.

Vi har som noget ret unikt skoven lige i baghaven, som danner ramme for mange af vores aktiviteter. Nørreskoven rummer nogle fremragende muligheder.

Faget kan vælges af alle uanset niveau, blot du har lyst til at være ude og være aktiv.

Vejle Idrætshøjskole ligger tæt på fantastisk natur, hvor vi kan boltre os.

Thea Storm Henriksen

Tid til ro og natur

Jeg elsker at være ude og have tid og ro til at nyde naturen. Det giver mig energi at følge årstiderne, se en smuk solnedgang, plukke bær, lave mad over bål, høre fuglekvidren eller at mærke efterårsvinden suse i kinderne. Ude mærker jeg rigtigt livet.

Jeg vil gerne lære mine elever at skabe venskab med naturen, som er grundlaget for vores eksistens. Jeg har overnattet rigtigt mange gange under åben himmel, og jeg foretrækker min hængekøje, for så vild er jeg heller ikke med kryb og kravl.

Thea Storm Henriksen

Friluftsliv giver sociale oplevelser

Friluftsliv er et fag med mange aspekter. Jeg har haft nogle af mine bedste stunder i friluftslivets univers. Mad over bål, klatring, sejlads og talrige aktiviteter i skoven er bare lidt af det friluftslivet tilbyder.

Noget af det friluftsliv virkelig kan er at skabe rammerne for gode sociale oplevelser. I Friluftslivet er man ofte afhængig af hinanden og man skal kunne samarbejde, stole på hinanden og ikke mindst give noget af sig selv for at få de bedste oplevelser.

Jacob Klærke, højskolelærer

Relaterede fag

Tur med friluftsliv

Vi tager på overnatningsture og dagsture med friluftsturholdet. Læs mere om, hvad overnatningsturen med friluftsliv kan indeholde.