Havkajak

I havkajak har du chancen for at få nogle fede, oplevelser til vands. Vi har optimale forhold ved Vejle fjord, der ligger tæt ved højskolen. Vi øver teknik, tager på tur og du får mulighed for at tage et IPP-2 certifikat i havkajak. Derudover stifter du også bekendtskab med kajaksurf.

Havkajak på Vejle Fjord

Havkajakforløbet er en kombination af tekniske færdigheder, naturoplevelser og fysisk aktivitet i forskellige vandflader. Havkajakken er et fantastisk redskab til leg og spil og måske lærer du din første grønlændervending. Havkajakken er også god til korte ture på fjorden og til langtur med overnatning, hvor vi ofte ser både nysgerrige sæler og marsvin.

Der vil være gode muligheder for oplevelser, du aldrig glemmer.

Mulighed for IPP2-bevis fra Dansk Kano- og Kajakforbund

I kajak arbejder vi inden for Dansk Kano- og Kajakforbunds standarder, og du har mulighed for at opnå et IPP2 bevis. 

Havkajak på VIH
Thea om havkajak

Jeg har fået nogle af mine fedeste naturoplevelser i havkajak. Fx har jeg roet mellem isbjerge i Grønland, set delfiner up close i Chile og ikke mindst padlet tæt forbi sæler og marsvin i Vejle Fjord. Det giver et vildt sus, når man bølgesurfer i en havkajak. Når bølgen tager kajakken og suser afsted. Det skal opleves. Jeg nyder også at bruge kajakken, når jeg tager på overnatningsture på en af de mange fine lejrpladser rundt omkring i Danmark. Jeg kan lide at lege og udfordre mig selv i kajakken og derfor tager jeg løbende kurser, så jeg hele tiden er up to date som havkajakinstruktør.

Jacob om at undervise i havkajak

Jeg har haft mange fantastiske oplevelse med havkajak. Jeg har roet utallige ture på Isefjorden og specielt i det sydfynske Øhav, samt ture på Colorado river i USA. Havkajak giver virkelig gode muligheder for at opleve naturen og få en bedre forståelse af den. Derudover er det også bare fedt at kaste sig ud i forskellige lege på vandet og lærer at surfe en bølge med kajakken, når vinden giver lov.