Sport & Samfund

Sport & Samfund

Sport & samfund handler om alle de områder, hvor sport overlapper med penge, magt, politik og historie. Det kan være lige fra Saudi-Arabiens indtog i sportens verden til omkostningerne ved at afholde store sportsbegivenheder i Danmark eller ludomani som samfundsproblem.

Lærer på faget er Anders Dehn, der er journalist med speciale i sportens berøringsflader med det samfund, der omgiver den. Han har interviewet udøvere, ledere og eksperter i ind- og udland, og han har lavet graverjournalistik om falske agenter, kriminelle klubejere og dansk idræts sammenfiltringer med Rusland oven på krigen.

Faget ligger i forlængelse af sportsjournalistlinjen, men kan også vælges af elever, som ikke er på sportsjournalistlinjen. 

Inspirationsfag vælges når du kommer på skolen. Alle inspirationsfag oprettes ikke hvert semester. Du får den endelige sammensætning af fag, når du kommer på skolen.

Anders om Sport & Samfund
Anders Dehn

Vi diskuterer de mange dilemmaer, som emnet er fyldt med, vi ser dokumentarer, får besøg fra folk, der arbejder med emnet ude i den virkelige verden, og vi laver sjove øvelser som eksempelvis at vælge en præsident for vores eget, selvopfundne forbund.

Anders Dehn, højskolelærer
Anders om Sport & Samfund

Jeg underviser i faget sport og medier. Faget kombinerer to af mine største interesser. Jeg glæder mig til diskutere, analysere dækningen af sportsbegivenheder sammen med elever fra sportsjournalistlinjen og de øvrige elever, som deler interessen med mig.