Kompetencefag

Psykologi

Psykologi

Hvorfor føler, tænker og handler vi mennesker, som vi gør?

Vi analyserer og reflekterer over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Med udgangspunkt i psykologisk teori får du grundlæggende indsigt i den menneskelige tanke, følelse og adfærd. Både hvad angår mennesket isoleret set, og som produkt af den gruppe og kultur, vi er en del af.

Psykologi henvender sig til dig, der er generelt interesseret i faget, og til dig, der ønsker forberedelse eller afklaring på, om du ønsker at fortsætte med en studieretning inden for psykologi, pædagogik eller undervisning.

Du sammensætter selv dit skema med de fag, som du er mest interesseret i. Du kan skabe et forløb på højskole, hvor du fordyber dig i det psykologiske felt reflekterer over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Fagene kan have teoretisk tilgang, hvor vi tilegner os faglig viden og gennemgår teorier, men der vil også være praktiske tilgange, som giver ny refleksion over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter.

Desuden vil du i nogle fag få mulighed for at reflektere over din personlige udvikling, mens andre har fokus på gruppepsykologi, samspil og teambuilding.

Psykologisk viden kan blive vigtig for mange forskellige slags studie- og karriereretninger. Med et højskoleforløb har du mulighed for at afklare din motivation og forberede dig til et relevant studie eller arbejde inden for det psykologiske område.

Et indblik i mennesket

Et indblik i psykologiens verden er også et indblik ind i mennesket. Det kan give spændende indsigter i os mennesker – både når vi udvikler os som individer, men også når vi skal leve sammen og skabe relationer til hinanden.

Jesper Dupont - højskolelærer

Relaterede fag