Test & træning

Hvordan finder jeg ud af, om min kondition er blevet bedre? Virker mit nye styrketræningsprogram? Kan fedtmåleren virkelig måle min fedtprocent? Er jeg eksplosiv?

Disse spørgsmål prøver vi bl.a. at besvare i faget. Vi bruger avanceret måleudstyr i vores testcenter og simple tests, som kun kræver et par løbesko. Vi diskuterer også testning som et redskab i forhold til bl.a. motivation og effektivitet i træningen. 

På Vejle Idrætsskole har vi fået et avanceret testcenter.Testcentret danner baggrund for faget, hvor vi arbejder med at teste os selv, men vi arbejder i høj grad også med den træning, der skaber fysisk udvikling. Faget forsøger således at gøre dig klogere på effekten din egen træning - eller andres træning - og hvordan du kan evaluere/teste din egen træning.  

Faciliteter til Test & Træning
Martin om test & træning

For mig har det altid været interessant at blive klogere på, hvorfor min træning har virket - eller i nogle tilfælde - ikke har virket. I det her fag har vi alle muligheder for få viden om, hvordan kroppen egentlig reagerer på træning. Ikke bare ved at opleve at få flere muskler, blive mere udholdende eller eksplosiv, men ved at forstå mekanismerne, der ligger bag. Dét er interessant, og så er det viden, som giver dig mere end bare credit hos dine træningskammerater, men også på dit fremtidige idræts- eller sundhedsstudie!