Idrætsfag

Yoga - Hatha, Aerial & Akro

Yoga – Hatha, Aerial & Akro

Yoga er fantastisk til at skabe ligevægt både i krop og sind.

I dette fag vil du opleve yogaens mange facetter og yogaens filosofi. Vi tager udgangspunkt i hatha yoga, aerial yoga og akroyoga:

  • Gennem hatha yoga lærer vi om den mest klassiske yogaform, som alle andre yogaformer tager afsæt i.
  • aerial yoga svæver vi over gulvet i en hammock (hængekøje), som vi benytter som hjælperedskab til at udforske tyngdekraftens effekt på kroppen.
  • akroyoga har vi fokus på samarbejde og tillid. Akroyoga er en blanding mellem akrobatik og yoga, hvor vi arbejder sammen to eller flere om yogastillingerne med henblik på at skabe flow.

Men vi udforsker også yogaverdenen, så vi vil opleve elementer fra eksempelvis yin & vinyasa.

Gennem yoga udfordrer og styrker vi din smidighed, balance og kernemuskulatur. Vi arbejder med balancen mellem krop og sind ved hjælp af øvelser, åndedræt og tilstedeværelse.

I timerne tager vi udgangspunkt i tillid, nærvær og en legende tilgang. Både når vi udfordrer os selv på yogamåtten, hænger vægtløse i hængekøjen eller når vi sammen bruger akrobatikken som indgangsvinkel til yoga.

Yoga er mere end bare fysiske øvelser. Men på Vejle Idrætshøjskole starter vi med at udøve yogaens fysiske del, mens vi undervejs gør mere ud af at undersøge den mentale del. Der er intet religiøst over vores tilgang. I stedet bruger vi yogaen til at arbejde med meditation som et redskab til at skabe balance eller modvægt i et liv, der hurtigt kan blive hektisk med stressende krav.

Vi udnytter vores fantastiske yogasal med udsigt til skov, men hvis vejret er til det, udnytter vi vores friluftsbassin til SUP yoga eller vores skønne parkområde eller skoven til yoga.

Relaterede fag