Et Arbejdsliv på Iskanten

Foredragsholder: Cecilia Vanman, Eventyrer, Fotojournalist og Havpattedyrbiolog

Cecilia Vanman tager publikum med bag scenen på et unikt arbejdsliv som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis og Antarktis. Vi rejser blandt  andet med på spændende filmekspeditioner på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler og møder udfordrende storme, isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark. Vi hører om overflødighedshorn af dyreliv og gigantiske isbjerge på Antarktis og besøger forskningsstationer og forladte hvalfangerstationer, hvor sæler er flyttet ind i de tomme huse og pingviner vandrer rundt i gaderne. Igennem Cecilias’ fantastiske fotos og fortællinger mærker vi de enorme pukkelhvaler vende sig i havet, følger spækhuggernes dramatiske sæljagt og kommer på kloshold af en koloni med hundredetusinder af kongepingviner.

Cecilia formidler levende og engageret, og publikum er med hele vejen, når havisen knager faretruende under flyverens landingsstel, og stormbølgerne vælter ind over
forskningsskibets stævn.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia den første danske kvinde, der er blevet optaget som ’Fellow’ i Explorers Club - verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere.