Dance

Vi danser til fed musik og lækre rytmer. Vi arbejder med trin og koreografier af forskellige genrer.

Dance indeholder masser af fede elementer fra streetdance kulturen - hip hop, funk, house, jump style samt moderne dans og showdance. Vores udgangspunkt er, at undervisningen skal være sjov og udfordrende på alle niveauer. Den fysiske form er i fokus, og vi ligger vægt på effektiv grundtræning som en del af vores danselektioner.

Vi arbejder med grundtrin og udvikler trin samt koreografi til en afsluttende performance – et show, hvor kreativiteten og udfordringen er din! Musikken er rigtigt vigtig og inspirerende. Den gør sit til, at dans og bevægelse går op i en højere helhed. Vi får sved på panden, har smil på læben og udfordrer kroppen på den ”fede” måde.

Dance på Vejle Idrætshøjskole

Undervisningen indeholder flere arrangementer og oplevelser:

 • Besøg af gæsteinstruktør
 • Specialedage med et specifikt fokus på dance
 • Højskolernes idrætsstævne med masser af spændende workshops
 • Træning i lokalt danseinstitut og fitnesscenter
 • Dancespots – prøv et udvalg af andre genrer
 • Danceshow/performance

Målet med faget er at udvikle dine praktiske færdigheder.

Du får:

 • Masser af praktiske inputs
 • Større kropsbevidsthed og bevægelseskvalitet
 • Udvikler egne ressourcer og formidlingsevner
 • Udvikler faglige og sociale kompetencer
 • Oplever glæden ved de forskellige danceformer og deres muligheder
Ann-Britt om at undervise i dance

Jeg nyder at formidle trin og bevægelse. At se danseeleverne udvikle sine kropslige udtryk og opleve deres succes er fantastisk. At være fysisk, kreativ, udvikle koreografi og få det til at lykkes i fællesskab skaber energi blandt danserne på holdet og får indholdet til at gå op i en højere enhed. Selv nyder jeg den kropslige udfordring, som dansen giver mig. Med gymnastikken i bagagen har det været naturligt at gå dansevejen. Nysgerrigheden ved at eksperimentere med flere forskellige danseformer og deres udtryk fylder en stor del af 

Mika om faget dance

Jeg har altid elsket at bevæge mig til musik at udfordre kroppen via koreografi og trin. At få pulsen op og lave koreografier, der flyder, får det til at boble indeni, og jeg kan ikke undgå at blive glad! 

Jacob om at undervise i dance

Jeg elsker at bevæge mig til musikken. Jeg har danset i mange år og er til daglig danselærer og koreograf på Vejle Idrætsefterskole. Rytme er noget vi alle har, nogle skal bare lige have hjælp til at finde den. Gennem fysisk træning, rytmisk bevægelse og ikke mindst masser af humor, så består min undervisning af lidt alternative måder, men lærerige måder at bevæge os på og med musikken som partner. Jeg glæder mig meget til at lærer dig en masse om bevægelse på nye måder kombineret med en god portion humor og det er højskole det helt rigtige sted at gøre.