Hvad forventer du af livet - og hvad forventer det af dig? "Det gælder livet" er obligatorisk, fordi vi mener, at det er vigtigt at tale om livet. At tale om livet betyder, at vi diskuterer de spørgsmål, valg og vilkår alle mennesker møder og bliver konfronteret med i deres liv og hverdag.

Vi forholder os til temaer som fordomme, tabuer, venskaber, kærlighed, ondskab, døden.

Vi diskuterer spørgsmål som hvad er et godt menneske? Hvad er forskellen på selvværd og selvtillid? Hvad er meningen med livet? Hvordan påvirker mennesker hinanden? Kan jeg selv tage æren for det gode, jeg gør?

Vi tror på, at det at tale om livet giver os mere mod på hverdagen og livets udfordringer, fordi diskussioner om vores liv gør os klogere på, hvad vi kan forvente af livet, hvad der betyder noget for os, hvem vi er og hvorfor vi er, som vi er.

Martin om at have Det Gælder Livet

Jeg har altid været selvoptaget. Så lang tid jeg kan huske tilbage, har jeg været nysgerrig for at lære mig selv bedre at kende. Derfor er jeg blevet meget optaget af, hvad der sker i mødet mellem mennesker, og særligt hvordan vi mennesker påvirker hinandens liv. Jeg kan slet ikke undvære mit ugentlige livsfilosofiske fix – og jeg glæder mig til at diskutere med dig.

Du kan få Det Gælder Livet på disse kurser