Functional Training

I functional training er hele kroppen i centrum. Faget er en blanding af forskellige funktionelle træningsformer, der træner både muskler og kredsløb. Vi underviser ud fra devisen om, at muskeltræning er mere en blot styrke - det er også funktionalitet, balance og stabilitetstræning. Vi lægger derfor stor vægt på, at øvelserne har en stor praktisk værdi, og at de har en direkte overførbarhed til hverdagens bevægelse eller til en specifik sportsgren.

Du vil stifte bekendtskab med træningsformer så som TRX, Core training, redondobolde, foam roller, barefoot fitness, pilates og dynamisk yoga.

De forskellige træningsformer kan både supplere din egen form og dine svage spots og bruges som supplement til din/dine andre idrætsformer/sport samt som en (gen)optræning for de, der eksempelvis ønsker at løbetræne.

Muskel- og mobilitetstræning

Vores mål med Functional training er:

  • at få indblik i forskellige former for muskeltræning og mobilitetstræning

  • at udvikle dine praktiske færdigheder

  • at optimere din egen træningstilstand - blive stærkere

  • at udvikle større kropbsbevidsthed

Funktionel træning

I Functional training træner vi varieret. Undervisningen er en kombination af forskellige funktionelle træningsformer eksempelvis TRX, Core training, redondobolde, foam roller, barefoot fitness, muskeltræning, pilates og dynamisk yoga.

Med udgangspunkt i hele kroppen og i den praktiske træning vil du blive præsenteret for forskellige teoretiske aspekter ved træningen. De teoretiske aspekter vil give dig de bedste forudsætninger for at arbejde med din egen træningstilstand.

Ann-Britt om functional training

Jeg elsker al form for fitness. Det gælder også de træningsformer, der er hårde på den mere langsomme måde, hvor vi arbejder dybt med musklerne og virkeligt mærker, at vi bliver stærkere.

Mika om functional training

Jeg går meget op i om træningen er funktionel - i forhold til hverdagsbevægelser eller i forhold til en bestemt idræt. Den viden glæder jeg mig over at kunne give videre til eleverne.

Mette om functional training

Jeg elsker at mærke kroppen arbejde, når jeg træner. En god træning kan også være hård stabilitetstræning, der giver dig bedre mobilitet og øger din udholdenhed. Det skal vi opdage sammen i Functional training.