Teamplayer & coaching

Hvordan optimerer du et team? Og hvordan kan man kan skrue en proces sammen for at skabe et hold. Hvad er din rolle på holdet i forhold til de andre? - og hvordan kan vi få holdet til at præstere bedre? Det er det, de dygtige trænere og ledere bruger meget tid på at arbejde med. Vi kigger dem efter i kortene. 

På Teamplayer og Coaching kan du udvikle dine kompetencer i forhold til udvikling af et hold, men i processen vil du blive klogere på at forstå og udvikle din egen rolle på et hold, så du bliver bedre til at sætte dine personlige styrker i spil, når du skal indgå i et team med andre.

Teamudvikling i teori og praksis

I Teamplayer & Coaching kigger vi på mekanismerne bag teamudvikling. Et team består af flere medlemmer, som skal arbejde godt sammen for opnå den bedste præstation. Men hvordan gør man det i praksis? Hvilke værktøjer kan man bruge, hvis man skal lede et hold som coach?

Dette er spørgsmål, som vi prøver at undersøge gennem praktisk og teoretisk undervisning. Vi afprøver forskellige værktøjer på banen eller i hallen, og evaluerer og diskuterer dem efterfølgende på klassen. Vi laver også længere forløb med de øvrige elever på højskolen, hvor vi som coaches arbejder med at kommunikere og lede. Vi bruger boldspil som eksempel, men diskussionerne rækker ofte ind mange andre dele af livet.

I Teamplayer og Coaching arbejder vi bla. med:

  • Hvordan en ny sammensat gruppe kan udvikle sig til et velfungerende team

  • Styrker på et hold gennem ability spotting og færdigheder mellem teammedlemmer

  • Planlægning af turneringer internt i “Teamplayer & Coaching” men også for resten af højskolen

  • At sammensætte hold gennem eksempelvis draft - kendt fra amerikansk sport

  • Coaching - eleverne fordeles i coaching teams, som klædes på til at stå frem

  • Trænerrollen - hvordan træner og leder man et team?

Martin om teamplayer & coaching

At være på et hold handler i høj grad om psykologi. Om at præstere sammen med andre. Om indsigt i egne reaktionsmønstre og i andres, så man kan bevare sin egen gode energi til at præstere, mens man bevarer en adfærd, der kan gøre de andre på holdet endnu bedre. Dét er super spændende!

Jesper om teamplayer & coaching

Vi arbejder en del med teknikker og med psykologi, der vil gøre dig til en bedre træner og en bedre holdkammerat. Hvordan har de gode trænere skabt de gode hold? Og hvordan giver en spiller egentlig noget til holdet, så 1+1 kan give mere end 2? Jeg glæder mig allerede til at finde ud af det sammen med jer.

Du kan få Teamplayer & Coaching på disse kurser