Pitstop-elev kigger ikke tilbage

Pitstop-elev kigger ikke tilbage

Ole Bjørnskov Pedersen har ikke travlt. For ham er oplevelser ligeså lærerige, som skolebænken. Derfor var det oplagt for ham, at tage et halvt år på højskole, for at få et pusterum og energien til at fortsætte med sin bachelor. 

"Jeg valgte at blive pitstopelev fordi det gav mening for mig at tage en pause fra uddannelsesræset og lige prøve nogle af de ting og oplevelser af, som jeg godt ville, inden jeg skulle tilbage til bøgerne igen. Egentlig tog jeg ikke orlov fra mit studie. Jeg færdiggjorde min bachelor i sommeren 22 og planlægger nu at fortsætte studierne til september 23. Men det var ikke noget problem for VIH, at jeg ikke tog orlov, og slet ikke for mig. Det var rart.

Jeg gik også med en følelse af, at hvis der var ting og oplevelser, som jeg gerne ville opleve og nå at få gjort, så skulle det være inden jeg færdiggjorde min kandidat, da jeg er overbevist om, at mulighederne for at få et studierelevant arbejde efter endt kandidatuddannelse, er nemmere at få, end hvis jeg havde søgt efter arbejde efter endt bacheloruddannelse. Dermed er jeg også sikker på, at det både har styrket min faglige og sociale profil, at tage et ophold på VIH, få en pause, og nu vende tilbage til bøgerne igen med alle de oplevelser og erfaringer, som jeg har fået.

Opholdet på VIH har betydet, at jeg har kunnet få et pusterum, tænke mig om, blive klogere på mig selv og mine omgivelser og relationer, mærke efter hvad jeg virkelig har lyst til at bruge min tid på, og så se fremad igen med alle de gode minder i baghovedet.

Fordelene ved et ophold som pitstop-elev er, at jeg lige får lov til at trække stikket, lære en masse søde mennesker at kende og få en masse oplevelser og lærerige ting med mig, som jeg ikke vil få på skolebænken. Og så selvfølgelig til en billigere pris, end hvad jeg ellers ville have skullet betale. What’s not to like."