Stort tillykke til Cecilie med optagelse på politiskolen

Stort tillykke til Cecilie med optagelse på politiskolen

VIH-elev Cecilie Damgaard kan se frem til at starte på politiskolen i Brøndby til august 2017. Cecilie startede på politilinjen på Vejle Idrætshøjskole i august 2016. Politilinjen handler om at afklare elever og forberede dem til optagelsesprøven på Politiskolen. Ansøgningen til politiskolen blev sendt ind d. 1. december og efter optagelsesprøver i februar fik Cecilie at vide i slutningen af marts, at hun var blevet optaget på Politiskolen. Læs interview med Cecilie nedenfor billedet.

Politi Cecilie

Hvornår fandt du ud af, at du gerne ville ind til Politiet?

”Det har jeg altid vidst. Enten Forsvaret eller Politiet. Jeg har været ansat to år i Forsvaret nu, så jeg tænkte, at jeg ville prøve Politiet. Men jeg vidste godt, at jeg skulle på et forberedende kursus inden. ”

Hvilke forventninger havde du til det politiforberedende kursus på Vejle Idrætshøjskole?

Jeg havde en forventning om at få nogle redskaber med, som jeg kunne bruge – specielt med hensyn til det skriftlige. Jeg blev konstateret ordblind i 1.g, så jeg vidste godt, at jeg havde nogle udfordringer der. Og så ville jeg også gerne have hjælp til samtalen.

Hvordan har det så været?

Det har været mega godt. Jeg har været virkeligt glad for det. Specielt at have Martin O. og Sikjær som lærere. De har vist virkeligt stor interesse i os og i vores optagelsesforløb. Så jeg føler virkeligt, at jeg har fået al den hjælp, som jeg skulle have.

Følte du dig klar til prøven?

Jeg følte mig meget mere klar. Også fordi vi havde skrevet helt vildt mange cases i timerne. Vi fik en ret svær case til prøven, men fordi vi har arbejdet så meget med det på politilinjen, så vidste jeg, at det var fint og jeg vidste lige præcis, hvad jeg skulle gøre for at hive det op. Alle de ting ville jeg slet ikke have været opmærksom på, hvis jeg ikke havde været her. Ellers ville jeg helt sikkert have dumpet den prøve.

Hvordan har det været at være på politilinjen?

Vi var ca. 15 andre elever på linjen. Det var et fint antal. Mange af os var med hinanden og vi kunne bruge hinanden til at diskutere prøverne med. Og nu her efter at jeg er blevet optaget, så kommer alle nye politielever og vil høre om tricks til alt muligt. Det er lidt sjovt.

Glæder du dig?

Ja, mega meget, men lige nu er jeg også bare spændt på at få at vide, hvor jeg får praktikplads, så jeg ved, hvor jeg skal bo de næste flere år af mit liv.


Cecilie har følgeskab af VIH-eleverne Peter Danielsen og Line Frost, som også er kommet ind på Politiskolen.

Vi glæder os altid, når det går vores elever godt. Og det er altid lidt særligt, når nogle af vores politielever bliver optaget på Politiskolen. Stort tillykke fra VIH!