Idrætsfag

Calisthenics & Styrke

Calisthenics & Styrke

I Calisthenics & Styrke arbejder vi træning med kropsvægt. Vi bruger kroppen som vægt, når vi arbejder med både statisk og dynamisk styrke for at lære de forskellige skills. Vi bruger træningsstativer og andre muligheder udenfor.

I Calisthenics snakker vi helhed. At forstå at bruge alle kæder af kroppens stærke muskelkæder, og få dem til at samarbejde med hjerne og derved skabe de tekniske komponenter der skal til. I stedet for at begynde at kippe, cheate, eller tage andre genveje, handler det i stedet om at udvikle kapacitet og konstant prøve at gøre træningen så effektiv og hård som muligt.

Det handler altså ikke om at tage så mange reps som muligt i armbøjninger eller lægge i planken i 7 min, men handler om at finde redskaber og metoder til at få hele kroppen til at være aktiveret og hjælpe i timingen til helt optimal udførsel. Blandt andet ved god tid i træningen mellem sæt og pas, så hjerne og muskler har god tid til at udvikle et godt samarbejde til aktivering, eller en hård excentrisk negativ fase i armbøjningerne, hvis dine reps bliver for mange.

Vi bruger hovedsageligt kropsvægte. Vi arbejder med håndstand, pullups, forskellige statiske positioner og andre calisthenics skills.

Vi arbejder med forskellige måder at sørge for progression i træningen på. Vi lærer dig, hvordan du kan bruge tests eller en mere pragmatisk tilgang til at sikre stadig fremgang.

Relaterede fag

Find faget på disse kurser