Idrætsfag

Crossfitness

Crossfitness

Crossfitness handler om kernestyrke og kondition, som vi træner gennem varierede funktionelle helkropsbevægelser – ofte med kettlebells, vægtstænger, frivægte mm. Vi skaber en intens træningsatmosfære med musik og masser af motiverende tilråb. Du lærer mange af de teknisk svære øvelser som fx turkish get-up, thrusters og jerks, samt gymnastiske øvelser som fx pistols squats og handstand push ups.

En typisk crossfitness time vil bestå af en opvarmning, teknisk træning efterfulgt af en workout. Workouten er af kortere varighed og foregår med høj intensitet, og her kan sværhedsgraden være vekslende. Udover det arbejder vi også med trigger-point og mobilitetstræning.

I crossfitness handler det om at blive den fuldkomne atlet og kunne mestre mange tekniske øvelser indenfor styrkeløft, olympiske løft, gymnastiske øvelser, samt være god i styrke og cardio. Vi bestræber os på at blive bedre indenfor alle parametrene i løbet af undervisningen, og dermed kunne komme tættere på målet om at blive den fuldkomne atlet – dette igennem udfordrende og hårde træningspas.

Crossfitness dyrkes af mange motionister verden over. Selvom det er en sportsgren, der kan kræve meget, hvis man ønsker at mestre alt indenfor sporten, så kan alle være med til crossfitness på Vejle Idrætshøjskole. Det vil sige, at vi starter med det fundamentale og arbejder videre derfra.

Timerne vil bestå af meget tekniktræning og ved endt forløb, vil du have tillært dig viden indenfor nogle teknisk svære øvelser især i de gymnastiske øvelser og olympiske løft. Der arbejdes med skaleringsmuligheder, således at hvis en øvelse bliver for svær, så laves der et alternativ.

Relaterede fag