Idrætsfag

OCR & Fun Run

OCR & Fun Run

Vi nyder at lade skovens smukke omgivelser udfordre vores fysiske træning, hvor de naturlige forhindringer på skovstien eller forhindringsbanen kræver teknik, styrke og kondition. Hver forhindring giver en personlig sejr, hvad enten du kan lide at forcere bakker og stigninger, om du er til fart ned ad bakke, eller du er til den strategiske del af faget, som kræver, at du aflæser forhindringerne, inden de kan forceres.

OCR står for Obstacle Course Racing, som kan oversættes det til forhindringsløb. OCR kommer fra USA og er et militær inspireret forhindringsløb. Når du løber, vil du undervejs møde forskellige forhindringer og fysiske udfordringer. Udfordringerne kan indebære tekniske forhindringer og kræve styrke eller balance.

Forhindringerne kan også i sig selv være udendørselementer, som du finder i naturen. OCR giver en perfekt variation af udholdenhed, kondition og styrke. Forhindringerne kan være alt fra klatring over mure til svømning i vandløb. De fleste løb har også et element af militærinspirerede øvelser, såsom at kravle under net, løbe op ad mudrede bakker eller løbe med vægt på ryggen.

OCR er en ny sportstrend, der er kommet for at blive og er i rivende udvikling. Det er en hurtigt voksende sportsgren, som har været populær i udlandet i flere år. I Danmark begynder flere og flere mennesker at dyrke OCR og tilmelde sig OCR-løb.

På højskolen vil vi lave vores egne forhindringsløb og prøve kræfter med andres forhindringsbaner samt øve forskellige sjove elementer. Vi kommer til at løbe, kravle, klatre, løfte, trække, skubbe og hoppe. I faget bliver vi udfordret både fysisk og psykisk. Vi vil hjælpe hinanden, lære af hinanden og have det sjovt med hinanden.

Udover at være inspirerende er træningen også effektiv. De konstante temposkift, de hårde bakker og de styrkekrævende forhindringer er alt sammen guf for din formkurve. Undervejs bliver du stærkere, hurtigere og bidt af en ny sportsgren, du ikke vidste fandtes.

OCR er en sport, som alle kan deltage i. Man behøver ikke være lige god til alle udfordringerne. Mange deltagere gennemfører ikke alle udfordringer og forhindringer, og der er plads til alle. OCR handler om at udfordre sig selv og samtidig at få en god og sjov oplevelse.

Relaterede fag

Find faget på disse kurser