Udflugt til Kongernes Jelling

Oversigtsbillede luftfoto

Mærk vikingetidens pust

Det er her, Danmark blev til, og her vikingekongen Harald Blåtand var modig og tænkte visionært for 1000 år siden. Kongernes Jelling er en spændende fortælling om vikingekongerne Gorm og Harald, deres runesten, den store skibssætning og den gigantiske palisade, der blev rejst for mere end 1000 år siden.

”Monumentområdet” der er området omkring høje, runesten og kirke, dækker et areal på størrelse med 20 fodboldbaner. I 2013 blev den gigantiske palisade og husene fra Haralds tid markeret i landskabet. Her har højene, de to runesten og kirken været synlige i mere end 1000 år.

Oplevelsescenteret byder på en unik og supermoderne digital sanseoplevelse, der handler om vikingernes liv og levned. Der kan røres, mærkes og gyses når vikingernes liv folder sig ud med alt fra bier til drager. Det bliver en rejse fra fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, til rejsen til Valhal samt overgangen til kristendommen.

Vi får en rundvisning og hører historierne. Efterfølgende vil der være tid til selv at gå rundt i området eller selv gå på opdagelse i oplevelsescenteret.

Kom på denne udflugt på disse kurser