Tilmelding til Vandrekursus

Vandring & Højskole

Uge 31 | 27/7 2024 16:00 - 2/8 2024 11:00
Fra:4.700 kr.
Se alle priser

VANDRING PÅ HØJSKOLE

Vejle Idrætshøjskole ligger omkranset af smuk, bakket bøgeskov, som danner rammen for en fantastisk uge på vandrekursus. Herfra skal vi opleve flere af de spændende vandreruter omkring Vejle – i en bid af Danmarks smukkeste og mest kontrastfyldte natur.

Du kan forvente trætte ben og stunder, hvor du bliver fyldt af godt humør og sang, og hvor hjernen stimuleres af foredrag og historier.

UNIKKE OPLEVELSER I VEJLE OG OMEGN

Turene varierer med alt fra fjord til ådale, grønne skove og åbne vidder. Sammen bevæger vi os ud i Vejles naturperler og oplever

  • Skove tæt på kystens foranderlige lerklinter.
  • Erosionsdale og smukke dalstrøg med stejle bakkeskrænter og strømmende åer i dalbunden.
  • Historiske fortællinger med naturvejleder i Vejles tunneldal.

Turene vil variere i terræn og i længde med distancer mellem 5-20 km. På de lange ture vil der altid være mulighed for at vælge en kortere rute.

Hele ugen vil du opleve naturen tæt på – også ‘hjemme’ på højskolen, hvor vi selvfølgelig skal udforske Nørreskovens kuperede terræn med bl.a. rislende bække samt en smuk dyrehave, hvor vi kommer helt tæt på dyrene. Se mere om ruterne nedenfor.

PÅ TUR

ET FÆLLESSKAB FOR ALLE

Vandreturene sker i et fællesskab med stor vægt på socialt samvær blandt en gruppe glade vandresjæle. Her kan alle være med – nyudklækkede såvel som erfarne vandrere.

Vi samles om den fælles glæde ved vandring i naturen og undervejs sætter vi fokus på blandt andet samarbejdsøvelser, sanseoplevelser og mad over bål i naturen.

Vores erfaring er, at kombinationen af engagerede kursister og de mange fælles oplevelser på kurset hurtigt skaber relationer og minder, der rækker langt ud over ugen på højskolen.

HØJSKOLELIVET

Måske har du været på vandreferie før? På højskolen vil du dog opleve mere end vandring på skemaet. Gennem øvelser og med inputs fra foredrag, morgensamlinger og fortællinger sætter vi skub i refleksionerne og de interessante samtaler. Det hele krydres med sang/ musik, hyggeligt samvær og lækker mad.

Nye naturoplevelser venter

Mine vandrestøvler har været med til at give mig helt fantastiske og flotte naturoplevelser. Jeg har utallige naturoplevelser i bagagen både fra Danmark og Norge, hvor jeg har boet flere forskellige steder og studeret friluftsliv. Det har givet mig masser af praktisk erfaring inden for planlægning og gennemførelse af både korte og lange ophold i naturen i alt slags vejr og terræn. Nu har jeg bosat mig tæt på Vejle, og jeg glæder mig til at vise dig, hvilke naturoplevelser, der er bag næste træ, bag næste bakke og bag næste fjord. Jeg stortrives i naturen. Især når bålet tændes, man samarbejder, kobler fra og oplever naturen med sanserne.

Casper Vestergaard Olsen, underviser

Andre sommerkurser

Foredrag og udflugter

Der vil være foredrag og udflugter i løbet af kursusugen. Mere information følger.

Oversigtsbillede luftfoto

Udflugt til Kongernes Jelling

0 kr.

Vi skal en tur til Kongernes Jelling. Her får vi en rundvisning og hører historierne. Efterfølgende vil der være tid til selv at gå rundt i området eller selv gå på opdagelse i oplevelsescenteret.

Koncertoplevelse “72”

0 kr.

”72” er en dansksproget, anderledes og helt ny koncertoplevelse skrevet og udført af sanger/sangskriver Karen Troldborg. Koncerten består af 10 originale sange, der alle tager udgangspunkt i drømte drømmes særlige stemning og skønhed, digtoplæsning fra digtsamlingen “72” og fortællinger fra og om drømmenes land.

Han, hun og forskellen

0 kr.

Priser

Værelse

Enkeltværelse
To værelser deler bad og toilet i fælles forgang
5.300 kr.
Dobbeltværelse
To bor på værelse med bad og toilet.
5.000 kr.
Tremandsværelse
Tre bor på et dobbeltværelse med bad og toilet
4.700 kr.

Leje af linned, dyne og pude

Linned, dyne og pude
Leje af linned, dyne og pude
295 kr.
Linned
Leje af linned, og medbringer selv dyne og pude
95 kr.
Dyne og pude
Leje af dyne og pude, og tager selv linned med
200 kr.
Ingen leje
Jeg medbringer selv linned, dyne og pude
0 kr.
Gå til indhold