Adventurerace

Adventurerace er sporten for dig der er til udfordringer,  både personligt, fysisk og ikke mindst som holdspiller, da samarbejde og kommunikation er afgørende for at gennemføre et adventurerace.

Vi boltrer os i Vejles smukke terræn med skov, fjord og bakker, hvor vi arbejder bl.a. med mountainbike, klatreaktiviteter, o-løb, kajak, vandaktiviteter, skift mellem disciplinerne og mange andre ting. Vi arbejder også med samarbejdsøvelser, og det at få et hold til at fungere optimalt.

Adventurerace er en multisport, der kombinerer flere forskellige idrætsdiscipliner. Det særlige er, at man kører på et hold med 3-4 deltagere.

Adventurerace på Vejle Idrætshøjskole

På Vejle Idrætshøjskole har du mulighed for at prøve kræfter med adventurerace. Du får undervisning af to af Danmarks mest erfarne adventureracere.

Holdet er ikke stærkere end det svageste led, hvorfor holdsamarbejde er et nøgleord. Der kan dukke uforudsete udfordringer op, som skal løses undervejs og mountainbike, klatreaktiviteter, o-løb, kajak, vandaktiviteter kombineres i miniadventureraces samt mulighed for at deltage i et længere adventureraceløb.

Om du er nybegynder eller verdensmester i en eller flere af disciplinerne er ikke afgørende. Vi arbejder således med udfordringer på alle niveauer. Det afgørende ER til gengæld, at du har lyst til nye udfordringer og samarbejde. Og så er det afgørende, at vi skal have det sjovt.

Skolen stiller alt teknisk udstyr til rådighed: mountainbikes, klatreudstyr, kajakker, kompas m.v. Du skal blot have et par løbesko og træningstøj, der må blive vådt og beskidt. Vi kører meget i den omgivende Nørreskov, hvor der blev holdt Nordisk Mesterskab i Mountainbike i 2016 samt DM i adventurerace i 2017.

Thea om adventurerace

Adventurerace er for mig den ultimative sport, der udfordrer dig som person og stiller krav på mange planer. Som adventureracer skal du ikke bare mestre en masse discipliner, men også være teamplayer. Det gælder om at kende sig selv godt, men også de andre og sin rolle på holdet. Sporten integrerer det bedste fra mange verdener: sublime naturoplevelser, multisport, konkurrence og ikke mindst ideen om at integrere begge køn i sporten.

Jeanette om adventurerace

Nogle af mine bedste oplevelser har jeg fået gennem adventurerace. De naturoplevelser og fællesskabet på holdet har givet mig nogle minder for livet. Denne fascination vil jeg gerne give videre. Jeg synes både, at det er sjovt at arbejde med de forskellige tekniske discipliner, men også at arbejde med, hvordan holdets indsats til træning og konkurrence kan optimeres. For mig er adventurerace med til at oparbejde kompetencer, som gør dig stærkere og bedre til at leve livet.