Kompetencefag

Gør en forskel

Gør en forskel

I “Gør en Forskel” prøver vi i praksis at engagere os i arbejde, der gør en forskel i verden. Det kan være frivilligt arbejde, frivillig træner, arbejde med bæredygtighed, indsamlinger eller planlægge events, der gør opmærksom på noget vigtigt i samfundet.

Formålet med faget er at vi sammen finder og afprøver nogle af de muligheder, der er for at engagere sig i frivilligt arbejde eller andre ting, der gør en forskel.

  • Gør noget for andre og hinanden. Vi arbejder med frivillighed og møder forskellige spændende frivillighedsprojekter, fx Røde Kors, idrætsforeningeren, værestederne, Eventure og Knæk Cancer.
  • Påvirk verden. Vi giver et nap med, når der skal laves ting i naturen, fx gennem sporbyggerne, naturgenopret, plastik og skrald.
  • Arranger events. Vi arrangerer sammen events, hvor vi sætter verden på dagsorden.

Find noget du brænder for

“Gør en forskel” er for mig et helt centralt fag. Der er så mange små ting man kan gøre for at gøre en forskel i verden. Her har vi muligheden for at finde noget, vi brænder for og gerne vil være med til at påvirke verden med.

NANNA MIKKELSEN, HØJSKOLELÆRER

Vi skal gøre en forskel

Der er så mange ting, hvor vi hver især kan være med til at spille en rolle for hinanden, vores samfund og vores klode. Jeg glæder mig til at være med til at gøre en forskel sammen med jer, fx i forbindelse med iltsvindet i fjordene, hvor vi skal ud og forbedre plantelivet – og finde besøgsvenner at snakke med og være hinandens lyspunkt i hverdagen.

CASPER VESTERGAARD, HØJSKOLELÆRER

Relaterede fag

Find faget på disse kurser