Kompetencefag

Leadership

Leadership

Har du lyst til at tage ansvar og være en del af noget større og meningsfuldt?

I Leadership får du mulighed for at arbejde med din egen lederprofil og afprøve dig selv. Du bliver klædt på til at kunne lede projekter og processer, og hvad vil det sige at skulle stå foran folk og skabe følgeskab.

Dit personlige lederskab kan du bruge, når du har gerne vil have ansvar for andre mennesker – fx i en virksomhed eller som træner og leder i din lokale forening.

På Leadership får du masser af værdifulde redskaber med i rygsækken og du vil opleve, at det er dig og dine venner, der får tingene til at ske. Du får lov at arbejde med din egen udvikling og får en indsigt i gruppedynamikken.

Vi arbejder både med at lede sig selv og andre. Hvordan kan du sætte mål og retning på dit selv?

Vi arbejder med personlige redskaber, og vi skal blive klogere på os selv, og hvordan vi reagerer i forskellige situationer.

Du får 6 lektioners undervisning om ugen i ‘Leadership’. Vi arbejder med projektledelse, og hvad det vil sige at stå forrest. Vi kommer ind på coaching, kommunikation og samarbejde, ideudvikling og målsætning, pædagogik og didaktik samt evaluering og foreningslære.

Vi kunne også afprøve os selv i projekter, så du udvikler dine sociale og personlige kompetencer som projektleder. Samtidig med at du får organisatorisk og ledelsesmæssig erfaring.

Ofte sker de store aha-oplevelser på bagkant, når vi sammen efterfølgende evaluerer vores projekter. Måske skulle vi have kommunikeret anderledes? Hvorfor gik noget bedre end andet? Hvilken rolle indtager jeg i projektsamarbejdet og hvad er mine styrker, som jeg kan øve mig videre på?

Du lærer at tage lederskab for udviklingsopgaver og trivsel i fællesskabet.

Hvordan får du ideer og laver strategier? Hvordan kan du præsentere ideerne i praksis, og hvordan følger du op på dem?

Om du er udadvendt eller introvert, om du er fremme i skoen eller lige skal se tingene af og om du er vant til at stå frem eller hellere vil undgå rampelyset, så kan der være plads til dig på det næste hold af Leadership.

Din personlighedstype er ikke afgørende. Der er plads til forskellighed, men din lyst og vilje til at arbejde med egne personlige mål og samarbejde med andre for et fælles projekt er afgørende for, om din deltagelse på holdet bærer frugt.

Vi kommer i dybden med tingene

For mig er det vigtigt at være med til at udvikle den enkelte elev, fra at være igangsætter af aktiviteter til projektleder, – det er en fantastisk proces. På Leadership kommer vi helt ned i dybden med tingene og får projekterne til at lykkes.

Ole Damgaard, forstander

Relaterede fag

Find faget på disse kurser