Green Mind

Green Mind handler om 'sustainable living'. Vi kommer til at arbejde med punkter hvor vi kan gøre en forskel i verden. Vi kommer til at arbejde meget i praksis, så vi sammen lærer en masse om, hvordan vi kan være med til at sikre en grøn fremtid i Danmark.

Emner i Green Mind

  • Biodiversitet. Vi bygger og planter selv for at øge biodiversiteten - både på lands og til vands.
  • Grøn mad. Vi lærer hvordan man arbejder med at lave bæredygtig mad.
  • Byggeri og Gør Det Selv. Vi kigger på bæredygtigt byggeri - og hvordan vi kan bruge genbrugsmaterialer.
  • Tøj. Vi snakker om tøjproduktion, og vi lærer hvordan du selv kan arbejde med genbrugstøj og finde et lækkert outfit.
Nanna Mikkelsen - Underviser på Vejle Idrætshøjskole

Green Mind er noget jeg virkelig brænder for. Biodiversitet, grøn mad og bæredygtighed i forhold til tøj synes jeg er ekstremt spændende. Der er så mange små ting man kan gøre, og her skal vi inspirere hinanden og komme ud og prøve en masse af de forskellige tiltag.

Nanna Mikkelsen, højskolelærer

Lidt stikord om Green Mind

Biodiversitet → Vi skal plante blomster, plante ålegræs, lave insekthuse, tale om klimakompensation og klimabidrag og andre praktiske ting.

Grøn mad → Vi skal arbejde med madspild, vegetarisk mad, hvornår mad er i sæson, besøge “Enorm”, mad i køkkenet, skralde mad og andet inspiration om mad. Vi skal selv lave mad og og have en masse inspiration til vejen videre i vores liv. Vi skal altså selv kokkerere og smage maden - og måske lave retter de andre højskoleelever skal smage..

Byggeri og gør det selv → Kan vi give gamle møbler nyt liv? Besøg på ressourcercenter Vejle og ellers prøve, hvordan vi kan upcycle noget gammelt til nyt.

Tøj → Besøge Spinderihallerne, prøve symaskiner, Tjekke Refashion i Vejle, lave koncepter omkring "Byt til nyt", “repair” og besøge genbrugsbutikker. Miljøvenligt forbrug er fx, at man prøver at følge en enkel livsstil, genbruger tøj og andre forbrugsartikler. Tøj, tøjforbrug, bæredigtigt tøj og genbrugsbutikker. Det handler om at udvikle sans for hvilket tøj, der er “nice to have” og need to have.

 

Casper Vestergaard

Der er så mange ting, man kan gøre. Jeg er vildt interesseret i biodiversitet og bæredygtighed i forhold til 'gør-det-selv' og byggeri. Jeg glæder mig til at være med til at gøre en forskel sammen med jer, fx i forbindelse med iltsvindet i fjordene, hvor vi skal ud og forbedre plantelivet.

Casper Vestergaard, højskolelærer